Başkan Mustafa Dündar yeni dönem projelerini açıklıyor

Bursa'da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni dönem projeleri kamuoyu ile paylaşıyor

BURSA, 05 Mart 2024 Salı, 11:13
Başkan Mustafa Dündar yeni dönem projelerini açıklıyor

31 Mart Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerde çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Bursa'da OsmangaziBelediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni dönemde hayata geçirmeyi hedeflediği projeleri düzenlediği lansman programında tanıtıyor. Almira Otel'de gerçekleşen programa yoğun katılım sağlandı.

Geçmiş dönem projelerinden bahseden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa atalarımızın mirası kadar çocuklarımızın da mirasıdır. 2009 yılından bu yana gönül belediyeciliği temamızla bu hizmet maratonunda koşmanın gururunu yaşıyoruz. Bursa'ya hizmet etme şerefini verdiği için Allah'a şükür ediyoruz. Bu hizmet maratonunda yeni bir döneme başlıyoruz. Osmangazi'de yeni bir sayfa açmaya başlıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bazı projelerimizden bahsetmek isterim;
Geçmişte tarihi kapılar ve medreselere özgün kimliklerine kavuşturduk. Restorasyon çalışmalarımızla ecdadımızın emanetine sahip çıktık. Toplumun tüm fertlerini Osmangazi'de huzurlu bir yaşam geçirebilmesi için seferber olduk. Aile sağlığı belgesi sayısı aile sağlığı merkezi sayımız arttı. Bazı uygulamalarımızdan ihtiyaç sahiplerimizin her zaman yanında olduk. Türkiye'nin en kalabalık beşinci ilçesiyiz. Merkezden kırsaldaki mahallemize kadar her bir bireyin yaşam kalitesini arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemize yeni eğitim kurumları kazandırılması, öğrencilerimizin desteklenmesi konusunda hep ön sıralarda olduk. Parklanma sorunlarına çözümler ürettik. İlçemize 31 meydan kazandırdık. Kapalı pazar alanlarımızı ilçede moda haline getirdik. 7'den 70'e tüm halkımızın ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olduk. Deprem bölgesinde çalışmalar yürüttük. Depremzedelere desteklerde bulunduk. Depremzedelerimizin yaralarına merhem olduk. Tüm bu saydıklarım yatırımların arkasında büyük bir emek var" şeklinde konuştu.

Yeni projeler

Dirençli şehirler yeni dönemde de en önemli konu başlığımız olacak. Soğanlı Kentsel dönüşümü ile 50 bini aşkın sağlam planlı konut inşa ettik. 200-400 bin kişinin güvenli konutlara yerleşmesine vesile olduk. Yeni dönemde yerinde ve güvenli yaşam ilkesiyle 11 ayrı lokasyon belirledik. Vatandaş talepleri öncelikli dönüşümü hızlıca başlatıyoruz.

Osmangazi Meydanı ile çöküntü bölgesini vitrin haline getirdik. Meydanda 2. etaba başlıyoruz. Osmangazi Meydanı Bursa'nın yeni buluşma noktası olacak.

Ulaşımda yeni yollar açarak trafiğe nefes aldıracağız. Hamitler Dereçavuş arası imar yolu, Recep Tayyip Erdoğan, Bağlarbaşında yeni yollar yapacağız.

Afetlere kendimizi dirençli hale getirirken, muhtemel afete hazırlık yapıyoruz.

Yeni dönemde afet koordinasyon merkezini ilçemize kazandırıyoruz. İlçemizin afetlere karşı tüm kapasitesini yönetecek kent haritasını hazırlıyoruz.

Yeni deprem toplanma alanlarını oluşturuyoruz. 238 toplanma alan sayısını 500'e çıkaracağız.

Şehre yaptığımız her dokunuşun bugünden geleceğe iz bırakacağına inanıyoruz. Yeni dönemde çevre şehircilik standartlarını yükselteceğiz. Bursa ne kadar değişirse değişsin ilk kuruluş döneminin izlerini taşıyor. Bursa tarih şehridir. Bu kimliği korumak ve geleceğe en iyi şekilde aktarmak için gayretle çalışacağız.

Panoroma 1326 Fetih Müzesi, Hanlar Bölgesi ve Hisarda yaptığımız çalışmalarla 567 restorasyon ile markayız.

Hisar bölgesinde binlerce yıllık tarihin izini sürüyoruz. Arkeopark ile açık hava müzesine dönüştürüyoruz. Hisar üftade kentsel dönüşüm çalışmasıyla seyir terası haline getiriyoruz. Hem ipekyolu aksını hem 1326 Bursasını gün yüzüne çıkarıyoruz. Hisar bölgesini kentimizin turizm rotası ile sokak sağlıklaştırma çalışmasına devam edeceğiz.

Romangalı fabrikası restorasyon çalışması ile Bursa devasa bir eserle buluşacak.

Tarihi ipekyolu aksı içinde önemli bir yere sahip Bursa ipekçiliğini tanıtmak noktasında bu değerin kazandırılması büyük bir görevdir.

19.Yüzyılda inşa edilen ipek üretiminin yapıldığı tarihi fabrika binası özgün kimliğine kavuşturulacaktır.Müze restorasyon kafe, uluslararası etkinlik alanı olarak kullanılacak. İpekçiliğe de hizmet edecektir.

Kayhan'da yeni çalışmalara imza atacağız. Bu bölgeyi kültür aksı yayalaştırma projesiyle kent turizmine kazandırıyoruz. Antika pazarı ile eski eşya meraklılarını Kayhanda buluşturacağız. Sivil mimari örneği binaları da kazandıracağız.

Yeşil alan konusunda önemli çalışmalara imza attık. Mahallelere kazandırdığımız 451 park ile ilçemize 1 milyon 700 bin metrekare nitelikli yeşil alan kazandırdık. Yeşil alanı 2 milyon metrekarenin üzerine çıkarıyoruz. İnkayada 450 dönüm doğa spor alanları parkuru yeni şehir parkı olacak.

Mahallelere sokak oyunları parkları kazandıracağız.

Sağlıklı yaşamın temeli spor yapmak. Herkes spor yapsın diye spor ve kondisyon parkları kazandıracağız.

Daha yeşil Bursa için elimizden geleni yapıyoruz. Sıfır atık projesiyle atıkların dönüşümü için önemli mesafe kat ettik. Geri dönüşüm çalışmalarımızı yeni dönemde kesintisiz sürdüreceğiz.

Yenilenebilir enerji üretimi önemli. Fetih Müzesi ve Veysel Karani Kurban kesim tesisinde geçen yıl enerji ihtiyacımızın yüzde 25'ini güneşten sağladık. Bu rakamı ikiye katlamayı planlıyoruz.

Sosyal belediyecilik için Barem ile zirveye ulaştık. 200 yatak kapasiteli huzurevi, 150 kişilik engelli ve 150 kişilik Alzheimer merkezi ile örnek oldu.

Farklı merkezlere kazandıracağımız anne çocuk merkezleri ile 4-6 yaş çocukları okullara hazırlayacağız.

Gençlik hizmetleri önemli konuların başında geliyor. Gençlerimize ders çalışıp kendilerini geliştirecekleri mekanlar hazırlıyoruz. Osmangazi Meydanındaki kütüphane başta olmak üzere sayıyı arttıracağız.

Bilgi evleri kazandırmaya devam edeceğiz. Sınavlara bilgi evlerinde hazırlanan 18-25 yaş gençlere moral etkinlikleri düzenleyeceğiz.

O kafe bu kafe gençlerden büyük ilgi gördü. Mekanlarımızın sayısını yeni dönemde arttıracağız.

Güçle aile güçlü toplum ilkesiyle hayatag eçirdiğimiz aile merkezlerinin sayısını arttırıp Osmek kurslarını geliştireceğiz.

Yılda 3,5 milyon ekmeği ücretsiz ulaştırdığımız Somuncu Baba ekmek fırını ve aşevi ile yeni gönül köprüleri kuracağız

Yeni dönemde kadınlarımıza mutfak, emeklilerimize pazar, öğrencilerimize ulaşım desteklerini başlatıyoruz. Talepleri belediyemizin internet sitesinden almaya başladık. Hemşehrilerimizi kültürel sanatsal etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Can dostlarımıza da sahip çıkmaya devam ediyoruz. Sahipsiz hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz. Yeni dönemde daha donanımlı olacak gurabai laklakhaneyi kazandıracağız.

Akpınar Kültür merkezini hayata geçiriyoruz. Proje ile Akpınar Kültür Merkezi yerinde daha güvenli ve konforlu olarak bölgeye kazandırılacak.

Kapalı pazar alanları sayısını arttıracağız. Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıran aile sağlığı merkezlerine yenilerini ekleyeceğiz, mahalle hizmet binaları, muhtarlık ve taksi durakları yenilenecek.

Düğün ve davet salonları mahallelere kazandırılacak.

Yunuseli ve Kükürtlüde sporcu fabrikalarını kazandıracağız.

Dijital gösterim merkezi ile sanat ve eğlenceyi buluşturacağız. Ziyaretçiler sanal evrende yolculuk yapabilecek.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önce insan diyerek eser belediyeceliğini sürdüreceğiz.

Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım. Önümüzdeki dönemde de Bursamıza dev eserler kazandırmaya devam edeceğiz.

BURSA
Bursa'da eşi boşanmak isteyince evi ateşe verdi
Bursa'da boşanma aşamasındaki eşinin evini ateşe veren koca, eşini arayarak 'evin yanıyor git kur...
EKONOMİ
Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor
3 kıtada yer alan 30 farklı ülkeye Türkiye'den kuruyemiş ve organik ürünler ihraç ediliyor. Kuru ...
BURSA
Bursa'da ambulansa fermuar sistemi ile yol verdiler
Bursa'da ambulansa fermuar sistemi ile yol veren otomobiller, ambulans personelinin cep telefonu ...
SPOR
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğ...
BURSA
Bursa'da patenli genç kamyona tutunarak ilerledi canını hiçe saydı
Bursa'da kask ve koruması olmayan patenli genç, anayol üzerinde seyir halindeki kamyona tutunarak...
BURSA
Bursa'da polise silah çeken şüpheli vurularak yakalandı
Bursa'da polis ekiplerini görünce otomobiliyle kaçmaya çalışan şüpheli girdiği çıkmaz sokakta, ek...