ÇOCUKLAR ve KİTAPLAR

Sinem Denge 03 Ocak 2024 Çarşamba, 20:08

Çocuğunuza kitapları sevdirmeye, bebeklik döneminden itibaren, onları kitaplarla tanıştırarak başlamalısınız. Yaş grubuna uygun bol resimli kitaplara birlikte bakarak bu dostluğa adım atmasını sağlayabilirsiniz. Bebekken tanıştıkları resimli kitaplar, çocukluk döneminde okuyabilecekleri "Küçük Prens'ler" için sağlam bir adım olacaktır.

Evde kitap okuyan anne- baba ya da aile büyüklerine tanık olması, çocuğunuzun kitaplara olan yolculuğunda güçlü bir rol model olacak, kitap dünyası içerisinde yer almasını kolaylaştıracaktır.

Okuma-yazma öğrenme dönemine kadar çocuğunuza her gün mutlaka kitap okumalısınız. Kitap okumayı, günlük hayatınızın içerisine bir uyku rutini olarak da katabilirsiniz. Uyku öncesi; banyo, tuvalet, diş fırçalama gibi sıralı alışkanlıklarının arasına bir hikaye kitabı da mutlaka eklemelisiniz.

Kitap okumayı, çocuklar açısından daha eğlenceli hale getirmek için okuma zamanlarına biraz yaratıcılık katabilirsiniz. Kitabın resimlerine birlikte bakın, zaman zaman sesinizin tonunu değiştirin, mimiklerinizle okuduğunuz hikayeyi destekleyin.

Kitapları çocuğunuzun ilgi alanlarına göre onunla birlikte, onun fikrine danışarak seçmek okuma motivasyonunu artıracaktır.

Her kitap sonrasında çocuğunuzla o hikayeyi konuşun. Sorular sorun, yorumlar yapın, kısa ve keyifli konuşmalar onu heyecanlandıracaktır.