Yörükler bölgeden elini çekmedi! Depremzedeleri unutmadılar

Kahramanmaraş depremlerinin yaraları sarılmaya devam edilirken, bugüne kadar gıda ve kıyafet yardımları yaparak bölgede etkin yer alan Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, şimdi de Ramazan ayı öncesi yardım seferberliği düzenliyor.

GÜNDEM, 02 Mart 2024 Cumartesi, 17:26
Yörükler bölgeden elini çekmedi! Depremzedeleri unutmadılar

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği'nin (TDYTB) öncülüğünde Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgeye gıda ve giyecek gibi temel ihtiyaç malzemelerini barındıran yardım kolileri gönderilmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda 6. kez yardım organizasyonu düzenleyen ve Hatay'da yaraları sarmaya çalışan TDYTB'nin Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Deprem bölgesinde eksik kalmayana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyerek sosyal farkındalık projelerinin aralıksız devam edeceğinin mesajını verdi.

ERZAK KOLİLERİ VE BAYRAMLIKLAR
Yardım seferberliğinde ihtiyaç listelerini güncelleyen Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Yönetimi, bölgeye Ramazan ayı öncesinde erzak kolileri bayramlıklar ulaştıracak.

Geçtiğimiz aralık ayında '1 Mont 1 Bot Kampanyası' düzenleyen TDYTB, bu bayramda da büyüklere kıyafet, çocuklara oyuncak götürecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği araçla Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep bölgesine yardım ulaştıran TDYTB yardımları ihtiyaç sahiplerine isim isim teslim edecek.

KARDEŞ AİLE PROJESİ
TDYTB Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, sınırda ve ulaşımı zor olan dağ köylerinde 'Kardeş Aile Projesi' başlattıklarını belirterek şunları söyledi:
"Deprem bölgesinde eksik kalmayana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu köylerde gençlerden oluşan oymakbaşı ekipleri kuruldu. Bu gençler de her ay ellerindeki isim listelerini güncelliyor. Geçtiğimiz aylarda gıda ve hijyen paketleri dışında deprem sebebiyle sınavlara iyi hazırlanamayan ve 2024 yılında sınavlara yeniden girecek gençlerimize de kitap kampanyası düzenlemiştik. Bölgedeki gençler bize mihmandarlık yapıyor."

EĞİTİM
KPSS başvuruları başladı
Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı oturumlarının ge...
BURSA
Osmangazi çağrı merkezi 24 saat hizmette
Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde 24 saat hizmet veren ça...
BURSA
Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki
Kırmızı ve beyaz et fiyatlarının hızla yükselmesi endüstriyel yemek sektörünün tepkisine sebep ol...
BURSA
Bursa'da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı
Bursa'da aralarında daha önceden husumet bulunan taraflar arasında çıkan silahlı kavgada birbirle...
TEKNOLOJİ
Çin Ay'ın karanlık yüzüne uzay aracı gönderdi
Çin, Ay'ın karanlık yüzünden örnek toplamak üzere Chang'e-6 keşif aracını uzaya gönderdi.
BURSA
Yıldırım'da temizlik seferberliği
Yıldırım Belediyesi 'Daha Temiz Bir Yıldırım' için çalışmalarını sürdürüyor.