Yeğenini alıkoyan teyzenin ifadesi şok etti

Bursa'da kiraladığı evi çöplüğe çeviren ve yaklaşık 1 yıldır da 9 yaşındaki yeğenini bu evde alıkoyan teyze Kamuran Pınar A. adliyeye sevk edildi. Emniyetteki ifadesinde teyze, 4 ayda bu hale geldiğini belirttiği yeğeninin hiçbir yardımı kabul etmediğini iddia etti.

BURSA, 25 Temmuz 2022 Pazartesi, 14:04
Yeğenini alıkoyan teyzenin ifadesi şok etti

Bursa'da kiraladığı evi çöplüğe çeviren ve yaklaşık 1 yıldır da 9 yaşındaki yeğenini bu evde alıkoyan teyze Kamuran Pınar A. adliyeye sevk edildi. Emniyetteki ifadesinde teyze, 4 ayda bu hale geldiğini belirttiği yeğeninin hiçbir yardımı kabul etmediğini iddia etti.
Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'nde kirayı ödemediği için ev sahibi tarafından mahkeme kararıyla Kamuran Pınar A.'nın (44) oturduğu evi 21 Temmuz Perşembe günü boşaltmaya gelen ekipler çilingirle içeri girdi. Evin giriş kapısının yanındaki dolaba yapıştırılan kağıtta "Eve girmeye kalkmayın sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm" yazılı kağıt dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi ekipleri, temizlik çalışmasına başladıkları sırada bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti.

Kapının arkasından dram çıktı
Kapıyı kırarak içeri giren temizlik görevlileri, çöplerle dolu odada yarı baygın halde yatan Kamuran Pınar A.'nın yeğeni olan 9 yaşındaki Cem Muhammet A.'yı buldu. Çocuğun odada kilitlendiği ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesi üzerine sağlık ve polis ekiplerine haber verildi. Çöp evde tutulan çocuk, olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Talihsiz çocuk hastanedeki tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

Kafede keyif yaparken gözaltına alındı
Polis ekipleri tarafından merkez Osmangazi ilçesi Setbaşı'nda bir kafede otururken gözaltına alınan teyze Kamuran Pınar A., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

"Hiçbir yardımı kabul etmiyordu. Kaçmasın diye kilitledim"
Kamuran Pınar A. emniyetteki verdiği ifadede şu cümleleri kullandı:
"Yeğenim Cem Muhammet A.'ya 18 aylıktan bugüne kadar annemle birlikte biz baktık. Annem 2020 yılında öldükten sonra ben bakmaya başladım. Kardeşim Yasemin A. (38), annemin vefatından sonra çocuğunu alıkoyduğuma dair şikayette bulundu. Cem de bunu duyunca bizimle irtibatı kesti. Yemek yemiyor, temizliği kabul etmiyordu. Son 4 ayda bu hale geldi. Ben de etrafa zarar vermesin ve kaçmasın diye kapıyı kilitledim."
Anne Yasemin A.'nın Antalya'da özel bir markette çalıştığı öğrenilirken, yeğenini alıkoyan teyzenin ise 4 aydır işsiz olduğu ortaya çıktı. Alıkoyan teyzenin eşinin ise güvenlik görevlisi olduğu belirtildi.

EKONOMİ
Kasım ayı enflasyon rakammları açıklandı!
Tüketici fiyat endeksi Kasım ayında yıllık yüzde 61,98, aylık yüzde 3,28 arttı.
BURSA
Sel bölgelerinde yaralar sarılıyor
Bursa'da hafta başında etkili olan şiddetli sağanağın yol açtığı sel, su baskını ve heyelanlar so...
GÜNDEM
Kendini kaçırılmış gibi gösterip babasından fidye istedi
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir kişi, kendini kaçırılmış gibi gösterip babasından fidye istedi. B...
BURSA
Bursa polisinden uygulama
Bursa polisi narkotik, hırsızlık, uygunsuz şahıslar ve asayiş suçlarına yönelik uygulama yaptı. U...
SPOR
Vincenzo Montella, Hamburg'da incelemelerde bulundu
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, dün akşam Almanya'nın Hamburg kentinde çekilen ...
DÜNYA
İsrail-Filistin çatışmalarında hayatını kaybeden gazeteci sayısı 61'e yükseldi
Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim'den bu yana devam eden çat...