Bursa
Çok Bulutlu
13.7°
Gündem Bursa

Uludağ'da Kar Nihayet Başladı: Sezon Öncesi Beklenen Beyazlık Geldi

2025.12.01 09:08 Son Güncellenme: 2025.12.01 09:08 - BURSA

Uludağ'da dün akşam başlayan kar yağışı bazı bölgeleri beyaza bürüdü. Hava sıcaklıkları eksi 4 ile 5 derece arasında seyredecek. Yılbaşı ve kayak sezonu öncesi yağış, bölgede hareketliliği artıracak.

Uludağ'da Kar Nihayet Başladı: Sezon Öncesi Beklenen Beyazlık Geldi


Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da beklenen kar yağışı nihayet başladı. Dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla etkisini gösteren yağış, yüksek kesimlerde zeminin beyaz örtüyle kaplanmasına neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bölgede 3 Aralık 2025 Çarşamba gününe kadar geceleri eksi 4, gündüzleri ise 5 derece civarında sıcaklık bekleniyor. Zirveye yakın alanlarda kar yağışı daha belirgin hissedilirken, sezon öncesinde gelen bu yağış turizmciler ve kayak severler için olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Yılbaşı öncesi artan hareketlilik, bölgede otel rezervasyonlarının da canlanmasına yol açtı. Uludağ'da etkili olan kar yağışının önümüzdeki günlerde devam edip etmeyeceği ise meteorolojik tahminlerle yakından takip ediliyor.