Bursa
Çok Bulutlu
27.3°
Gündem Bursa

UEFA finallerine İspanyol damgası: 8 takımdan 6'sı İspanyol teknik direktörlere emanet

2026.05.08 13:23 Son Güncellenme: 2026.05.08 13:23 - SPOR

2025-2026 UEFA sezonunda Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi finallerine yükselen 8 takımın 6'sını İspanyol teknik direktörler çalıştırıyor. Büyük final gecelerinde Luis Enrique, Mikel Arteta ve Unai Emery gibi isimler öne çıkıyor.

UEFA finallerine İspanyol damgası: 8 takımdan 6'sı İspanyol teknik direktörlere emanet


UEFA'nın kulüp düzeyindeki en büyük organizasyonlarında bu sezon dikkat çekici bir tablo oluştu. Dört ayrı turnuvada finale çıkan 8 takımın 6'sının başında İspanyol teknik adamlar yer alıyor ve bu durum Avrupa futbolunda son yılların en baskın teknik okul etkilerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Şampiyonlar Ligi finalinde PSG ile Arsenal karşı karşıya gelirken, Luis Enrique Paris ekibini ikinci kez finale taşırken Mikel Arteta ise Arsenal'i uzun yıllar sonra yeniden zirve maçına çıkardı. Bu karşılaşma aynı zamanda iki İspanyol teknik adamın taktik rekabetine sahne olacak.

Avrupa Ligi'nde Aston Villa'yı finale taşıyan Unai Emery, Freiburg karşısında İstanbul'da kupa mücadelesi verecek. Kariyerinde daha önce 4 Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan Emery, 6. finaline çıkıyor. Konferans Ligi'nde ise Rayo Vallecano, Crystal Palace ile karşılaşacak; 38 yaşındaki İñigo Pérez yönetimindeki İspanyol ekip, kulüp tarihindeki ilk Avrupa finaline ulaştı.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde de tablo değişmiyor. Barcelona ile Olympique Lyon arasındaki mücadelede Pere Romeu ve Jonatan Giráldez sahne alacak. Böylece Avrupa'nın dört büyük final organizasyonunda İspanyol teknik direktörlerin belirgin üstünlüğü dikkat çekiyor.