UEFA'dan Bursaspor ile ilgili flaş karar
2015.04.01 23:21
Son Güncellenme: 2015.04.01 23:21
-
SPOR
Bursaspor'un UEFA’dan yapılan açıklamaya göre +1 yıl daha ceza alma ihtimali tamamen kalktı.
Bursaspor, UEFA’dan almış olduğu 1 yıl men cezasının yanı sıra eğer gelir-gider dengesini kuramazsa +1 yıl daha Avrupa Kupaları müsabakalarından men edilecekti. UEFA bugün yaptığı açıklama ile mevcut cezaya eklenme ihtimali olan +1 yıl men cezasına gerek görülmediğini ve Bursaspor Kulübü’nün zamanı geçen borçlarını kapattığını açıkladı.
UEFA’nın açıklaması...
1. UEFA Kulüpler Finansal Kontrol Konseyine bağlı Yargı Komitesi tarafından 19 Aralık 2014 tarihinde UEFA Kulüpler Kontrol Konseyi nin yargılama usullerine uygun olarak AC-05/2014 sayılı dosya hakkında karar vermişti.
2. Komite; Bursaspor Kulübü Derneğinin UEFA Kulüp lisansı ve finansal fairplay düzenlemelerinin 66(1) ve 66(6) maddelerini kulüpten alacaklı oyunculara ödenmemiş 3,433,000 EUR (30.06.2014 itibariyle) ayrıca 1,191,000 EUR (30.09.2014 itibariyle) nedeniyle ihlal ettiğini tespit etmişti.
3. Bu duruma istinaden, komite kararında eğer söz konusu ödemeler gerçekleştirilmezse Bursaspor u önümüzdeki 4 sezon boyunca gerçekleştiği anda geçerli olmak üzere 1 sezon boyunca UEFA kupalarına katılmaktan men edeceğini açıklamıştı.
4. 27 Şubat 2015 tarihinde yapılan incelemede kulübün söz konusu ödeme şartını yerine getirip getirmediği incelenmiş olup, Bursaspor tarafından sunulan belgelerde ödemelerin yapılmış olduğu görülmüştür.
5. İnceleme sonucunda Bursaspor un yapması gereken ödemeleri yaptığı anlaşılmıştır.
6. Komite Kararı;
Yukarda açıklanan sebeplerle, daha önceki kararda ifade edilen men etme cezası uygulamaya konulmayacaktır.
Bu karar kesindir.
Bu karar hakkında, Bursaspor Kulübü, TFF, CFCB Araştırma Komitesi, UEFA Yönetimi bilgilendirilecektir.
7. Son olarak muhtemel karışıklığı gidermek adına, bu metindeki karar şu anda CAS ta Bursaspor Kulübü Derneği ile UEFA arasında devam eden dosya ile herhangi bir bağlantı kurulmadan verilmiştir.