Trump'tan flaş Türkiye kararı!

ABD Maslahatgüzarı Philip Kosnett, "YPG'nin Münbiç'te durumu anladığını düşünüyorum. Trump, Türkiye'ye yüksek profilli bir büyükelçi atamak istiyor" dedi.

DÜNYA, 03 Temmuz 2018 Salı, 09:10
Trump'tan flaş Türkiye kararı!

ABD Maslahatgüzarı Philip Kosnett, "İki ülke askeri ve diplomatik olarak çok yakın çalışıyor. Yerel insanlar güvenliklerinden ve geleceklerini belirlemekten sorumlular. Türk ve ABD askeri güçleri güvenlik konusunda yakın çalışıyorlar. YPG durumu anladı ve işbirliği yapacaklarını açıkladılar" dedi.

ABD Maslahatgüzarı Philip Kosnett, gazetecilerle bir araya geldi. Soruları cevaplayan Kosnett, ABD ve Türkiye hükümetlerinin iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için çalıştıklarını belirterek, ilişkilerin gittiği yön konusunda iyimser olmadığını ifade etti. Kosnett, "En üst düzeyde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump'ın ilişkileri iyileştirmenin en önemli konu olduğu noktasında güçlü sinyaller var" dedi. 

Yeni büyükelçinin atanmasına ilişkin soruya Kosnett, "Birçok isim var. Beyaz Saray açıklama yapmadan resmi açıklama olmaz. Başkan Trump Türkiye'ye en yüksek profilli büyükelçiyi gönderecektir" yanıtını verdi. 

Bir gazetecinin senatörlerin Erdoğan ile bir araya geldiğini hatırlatması üzerine Kosnett, "Kongrede Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki görüş rahip Branson, diğer Amerikan vatandaşları ve büyükelçilik çalışanlarının adaletsizce tutuklandığı yönündedir. İlişkilerde birçok konu var ama bu konunun çözülmesi iki ülke ilişkilerinde diğer konularda da gelişme sağlayacaktır" diye konuştu. 

Münbiç konusundaki soruya ise Kosnett, "İki ülke askeri ve diplomatik olarak çok yakın çalışıyor. Yerel insanlar güvenliklerinden ve geleceklerini belirlemekten sorumlular. Türk ve ABD askeri güçleri güvenlik konusunda yakın çalışıyorlar. YPG durumu anladı ve işbirliği yapacaklarını açıkladılar" yanıtını verdi. 

BURSASPOR
Başkan Bozbey konuştu! Bursaspor'un borcu açıklandı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı a...
BURSA
Bursa'da yaşlı kadının ezildiği kazada çöp kamyonu şoförü tutuklandı
Bursa'nın Gemlik ilçesinde çöp kamyonu ile yaşlı kadını ezen şoför, tutuklanarak cezaevine gönder...
BURSA
Başkan Mustafa Bozbey: "Bursaspor için sistem oluşturmalıyız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı a...
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: "Türkiye'nin Gazze'ye insani yardımları 52 bin tonu aştı"
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Türkiye, Gazze'ye en çok yardım yapan ülke. Türkiye'nin...
BURSA
Büyükşehir 'ücretsiz otopark' alanlarında görev başında
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve bulvar ...
BURSA
Başkan Aydın'dan kreş müjdesi
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde açıkladığı 'Osmangazi'nin Mahallelerine K...