Bursa
Parçalı Bulutlu
16.9°
Gündem Bursa

Tokyo'da AVM'de bıçaklı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti

2026.03.27 09:22 Son Güncellenme: 2026.03.27 09:24 - DÜNYA

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bir alışveriş merkezinde düzenlenen bıçaklı saldırıda bir mağaza çalışanı hayatını kaybetti. Saldırgan ise olay sonrası kendini bıçaklayarak yaşamına son verdi.

Tokyo'da AVM'de bıçaklı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti


Tokyo'da bulunan Ikebukuro semtindeki Sunshine City alışveriş merkezinde akşam saatlerinde yaşanan bıçaklı saldırı paniğe neden oldu. Edinilen bilgilere göre, saat 19.15 sıralarında alışveriş merkezinde bulunan bir mağazaya gelen 26 yaşındaki Taiki Hirokawa, doğrudan kasaya yöneldi.

Saldırgan, burada çalışan 21 yaşındaki Moe Harukawa'yı bıçakladıktan sonra aynı bıçakla kendine zarar verdi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan mağaza çalışanı kadın ile saldırgan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yetkililer, saldırgan ile mağdurun birbirini önceden tanıdığını ve kadının daha önce şüpheli hakkında ısrarlı takip gerekçesiyle şikayette bulunduğunu açıkladı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.