Bursa
Çok Bulutlu
16.8°
Gündem Bursa

TOKİ'de Yeni Kura Haftası: Bursa'da 17 Bin Konut

2026.02.16 13:13 Son Güncellenme: 2026.02.16 13:17 - BURSA

TOKİ'nin Yüzyılın Konut Projesi kapsamında bu hafta 11 ilde kura çekilecek. Bursa'da 17 bin 225 konutun hak sahipleri belirlenecek.

TOKİ'de Yeni Kura Haftası: Bursa'da 17 Bin Konut


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından yürütülen Yüzyılın Konut Projesi kapsamında kura sürecinin hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Yeni haftada 11 ilde daha kura çekilişi yapılacak.

29 Aralık'ta başlayan süreçte bugüne kadar 58 ilde toplam 213 bin 451 konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 16-22 Şubat haftasında 98 bin 839 ailenin daha yuva sahibi olacağını duyurdu.

Açıklanan takvime göre kura çekimleri; Eskişehir ve Karaman ile başlayacak, Konya, Sakarya, Mersin, Kırklareli, Diyarbakır, Adana, Çanakkale ve Gaziantep ile devam edecek. Haftanın son gününde ise Bursa'da 17 bin 225 konutun hak sahipleri belirlenecek.

Bu süreç tamamlandığında kura çekilen il sayısı 69'a, toplam konut sayısı ise 312 bin 290'a ulaşacak. Projenin, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmasına önemli katkı sağlaması hedefleniyor.