Rusya'nın Herson'a saldırısında 5 sivil öldü

Ukrayna, Rusya'nın Herson bölgesine düzenlediği saldırılarda 5 sivilin hayatını kaybettiğini, ülkenin güneyinde Rusya'ya ait 31 insansız hava aracından 28'inin hava kuvvetleri tarafından imha edildiğini duyurdu.

DÜNYA, 26 Aralık 2023 Salı, 12:57
Rusya'nın Herson'a saldırısında 5 sivil öldü

Rusya ve Ukrayna arasındaki Şubat 2022'de başlayan savaş karşılıklı bölgesel çatışmalarla devam ediyor. Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın gece boyunca ülkenin güneyindeki bölgelere 31 İHA ve 2 füze ile saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, Kırım'dan Odesa, Herson, Mikolayiv, Donetsk, Kirovohrad ve Hmelnitski bölgelerine atılan İHA'lardan 28'i ile ve füzelerin hava kuvvetleri tarafından imha edildiği kaydedildi. İmha edilen İHA parçalarının Odesa limanındaki tesislerde hasara yol açtığı, kullanılmayan bir idari bina ile depoya zarar verdiği ifade edildi. Ordudan yapılan açıklamada, saldırıda yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Rus saldırısında 5 kişi öldü

Ukrayna, Rusya'nın son 24 saat içinde Herson bölgesine aralıksız bombardıman düzenlediğini açıkladı. Bölge polisi tarafından yapılan açıklamada, Herson şehrinde bir binanın ve bir evin hedef alınması sonucu 3 kişinin, kentin güneyindeki bir kasabada düzenlenen İHA saldırısında bir kadının, kuzeydeki bir kasabanın ise ateş altına alınması sonucu başka bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi. Bir tıbbi tesisin de vurulduğu saldırılar nedeniyle ayrıca bölgedeki gaz ve suyun kısmen kesildiği ifade edildi.

Ukrayna'nın saldırısında 1 kişi öldü

Öte yandan, Rusya ise Ukrayna'nın Donetsk bölgesine bağlı Rus kontrolündeki Horlivka kasabasında Ukrayna'nın düzenlediği saldırılar sonucu bir alışveriş merkezi ile çok sayıda binanın hasar aldığını açıkladı. Rusya'nın atadığı Horlivka Belediye Başkanı Ivan Prikhodko yaptığı açıklamada, saldırılarda bir kadının öldüğünü, 6 sivilin ise yaralandığını belirtti.

GÜNDEM
6-8 Ekim olayları davasında kararlar açıklandı
Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'teki eylemlere ilişkin aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneti...
EKONOMİ
Bakan Şimşek: "2023 Ağustos ayından itibaren Merkez Bankası brüt rezervi 134,4 milyar dolara ulaştı"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "2023 Ağustos ayından itibaren Merkez Bankası brüt rezervi...
BURSA
Şampiyon sporculardan Başkan Aydın'a ziyaret
ABFA Spor Kulübü Eskrim Sporcuları Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ı ziyaret etti.
GÜNDEM
Avukat Feyza Altun 9 ay hapis cezasına çarptırıldı
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun 9 ay hapisl...
BURSA
Bursa'da takla atan tır, trafiği kapattı
Bursa'nın Gemlik ilçesinde takla atan tır, yolu trafiği kapattı.
BURSA
Başkan Bozbey'den Onkoloji Hastanesi'ne ziyaret
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 'Kanser Haftası' ve 'Hemşireler Haftası' sebebi...