2016.02.19 17:07 Son Güncellenme: 2016.02.19 17:07 - GÜNDEM
Eğitim, sağlık ve ibadethanelere yönelik ciddi hizmetler geliştirdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Doğrudan bizlerin sorumluluğunda olmamasına rağmen, okullarımızı yeniliyoruz. Daha rahat hizmet alması için binalarımızı Sağlık Ocağı olarak vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Osmangazi’deki 330 camiden 134’üne
bir şekilde hizmet götürdük. Camiler, mahallelinin buluştuğu yerler. Ancak, birçok camimiz konutların arasında sıkışıp kalmış durumda. Camilerimizi bu sıkışık durumdan kurtarmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Burada da, meydanın dışında camimizin içerisinde düzenlemeler yaparak bayanların ibadet edeceği bölüm kazandırdık. Lavabo, abdesthaneyi yeniledik. Bir çay ocağı yaptık. Sonuç olarak vatandaşlarımızın birlikte vakit geçirebileceği güzel bir çalışma oldu. Hayırlı olsun” dedi. Başkan Dündar’ın konuşmasının ardından cami derneği yönetimi, Başkan Dündar’a, yaptığı hizmetlerin anısına bir teşekkür plaketi verdi.
DÜNDAR, TERÖRÜ LANETLEDİ
Konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Mustafa Dündar, Ankara’da düzenlenen saldırı ve son günlerde artan terör olaylarını kınadı. Dündar, “Ankara’da patlatılan bomba bizleri yas içinde bıraktı. Buradan ölen kardeşlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bunlar, bizlerin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik saldırılar” dedi. Benzer saldırının Fransa’da olduğunu ve ardından ordunun şehre indiğini söyleyen Dündar, “Ve o Fransızlar mecliste tek bir ağızdan milli marşlarını söylediler. Maalesef bizde bu olmuyor. İstenen de zaten birlik ve bütünlüğümüzün bozulması. Buna asla müsaade etmeyelim. Dualarımız, birlik ve bütünlüğümüzün sağlanması, bizlerin de istiklal marşımızı mecliste tek bir ağızdan söyleyebileceğimiz günlerin gelmesi için. Dış düşmanlarımızla uğraşmak kolay, zor olan içerideki düşmanlarımızı def etmek. Rabbim içimizdeki fitneyi def etsin. Allah güvenlik güçlerimize kolaylıklar nasip etsin” dedi.