2025.11.30 12:40 Son Güncellenme: 2025.11.30 12:40 - BURSA
Dünden beri kayıp olan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Abi için jandarma, AFAD ve çok sayıda arama-kurtarma ekibi bölgede yoğun arama çalışması yürütüyor. Termal dronlar dahil geniş çaplı taramaya rağmen henüz bir iz bulunamadı.
Bursa'nın Mudanya ilçesinde dünden beri kendisinden haber alınamayan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Abi'yi bulmak için arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Evciler Mahallesi'nde dün saat 10.00'da evinden ayrılan Mustafa Abi'nin eve dönmemesi üzerine eşi Ayla Abi durumu akşam 19.30'da mahalle muhtarı Hüseyin Mutlu'ya iletti. Muhtarın jandarmaya haber vermesiyle resmi kayıp prosedürü başlatıldı. Mahalle sakinleri ve muhtar ilk etapta çevrede kendi imkanlarıyla arama yaptı fakat sonuç alınamadı.

Sabahın erken saatlerinde aramalar genişletilerek AFAD koordinasyonuna geçti. AFAD, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mobil Afet Koordinasyon Merkezi, 911 Arama Kurtarma, ANDA Arama Kurtarma, Yıldırım Belediyesi AK ekipleri ve çeşitli STK'lar bölgeye sevk edildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri termal dronlarla dere yatakları, ormanlık alanlar ve tarım arazilerini havadan taradı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri de sahada aktif olarak görev alıyor.

Yapılan tüm taramalara rağmen şu ana kadar herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Ekiplerin 80 yaşındaki Mustafa Abi'ye erişebilmek için çalışmalarını durmaksızın sürdürdüğü bildirildi.