MİT tırları davası ertelendi!

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün MİT tırlarının görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılandığı dava ertelendi.

GÜNDEM, 24 Ocak 2018 Çarşamba, 11:59
MİT tırları davası ertelendi!

MİT tırlarının görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı oturumda görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Enis Berberoğlu, Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuksuz sanık Erdem Gül ile sanık avukatları da salonda hazır bulundu. Yaklaşık 20 dakika süren duruşmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatlarına soruşturmanın genişletilmesi taleplerine ilişkin beyanlarını hazırlamak için süre vererek, duruşmayı 16 Şubat tarihine erteledi.
MİT tırlarının durdurulması görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davanın 14 Haziran 2017 tarihli duruşmasında, CHP'li vekil Enis Berberoğlu "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan 25 yıl hapse çarptırılarak tutuklanmıştı. Mahkeme, Berberoğlu ile aynı davanın diğer sanıkları Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan ayrı bir dava dosyası üzerinden yargılanmasının devam etmesine karar vermişti. 

GÜNDEM
Down sendromlu Ramazan'a ağlatan doğum günü sürprizi
Adana'da hayatı boyunca doğum günü kutlamayan down sendromlu 23 yaşındaki Ramazan için yapılan do...
BURSA
Bursa'da satın aldığı ev çöp ev çıktı
Bursa'da satın alıp kiraya verdiği evin kiracıları tarafından çöp ev olarak kullanılması ev sahib...
BURSA
Bursalı dağcılar, Uludağ'da buz tutan gölde yüzdüler
Bursalı dağcılar, Mayıs ayında Uludağ'ın buz tutan gölünde yüzdü. Yaklaşık 2200 metre yükseklikte...
GÜNDEM
'Komünist başkan', 67 milyon borçla aldığı belediyeyi 230 milyon borçla devretti
'Komünist Başkan' olarak bilinen TKP'li eski Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu'nun, 6...
BURSA
Vali Demirtaş'tan Bursa Ankara hızlı tren inşaatına yakın takip
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Yenişehir etabını ilçe Kaymakamı Must...
EKONOMİ
Kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 arttı
Kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton oldu.