Merkel'den flaş açıklama

Pazar günü resmi olarak Cumhurbaşkanlık görevini teslim alan Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı olarak ilk görevi olan başbakan seçimini gerçekleştirdi. Macron'un başbakan olarak seçtiği isim Edouard Philippe oldu. Philippe 1970 doğumlu, Cumhuriyetçiler (LR) Parti üyesi, Havre kenti Belediye Başkanlığı ve milletvekili görevlerini eş zamanlı olarak yürütmekte. Yeni Başbakan kendi partisi olan Cumhuriyetçilerin (LR) Cumhurbaşkanı adayı François Fillon'un kampanyasını, yolsuzluk olayları sonrası, terk etmişti. Başbakan seçilen Edouard Philippe 48 saat içerisinde bakan kabinesini oluşturmak zorunda.

DÜNYA, 15 Mayıs 2017 Pazartesi, 16:26
Merkel'den flaş açıklama

Başkent Berlin'de partisinin toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman milletvekillerinin İncirlik'e girmesine izin verilmemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kararı eleştiren Merkel, İncirlik'e alternatif arandığını söyledi. "Hoş olmayan bir durum" açıklamasını yapan Merkel, ziyaretin çeşitli kanallar aracılığıyla iletildiğini dile getirerek, müzakerelerin de sürdürüleceğini sözlerine ekledi. Alman lider, alternatiflerden birinin Lübnan olabileceğini bildirerek, "Alman ordusu parlamento ordusudur. Milletvekillerimizin askerlerinin konuşlandırıldığı yerlere giriş izninin olması kesinlikle gereklidir" ifadelerini kullandı.

Almanya Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve komisyon üyelerinden oluşan heyet, İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek için talepte bulunmuştu. Ziyaretin yarın gerçekleşmesi planlanıyordu.
Başbakanlık Sözcüsü Steffen Seibert ve meclis savunma komisyonu başkanı Wolfgang Hellmilch de alternatif arayışına girildiğini kaydederek, DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon için bunun gerekli olduğunu basına yaptıkları açıklamada dile getirdiler. Hellmilch, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Washington'da yapacağı görüşmelerde konuyu diğer NATO üyesi ülke yetkilileri ile gündeme getireceğini söyledi.

DÜNYA
Brezilya'daki selde can kaybı 83'e yükseldi
Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi...
GÜNDEM
Seçil Erzan davasında mağdur sayısı 27'ye yükseldi
Yüksek kar getirili "Fatih Terim fonu" vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre B...
BURSA
Nilüfer'de hıdırellez coşkusu
Nilüfer'de baharın müjdecisi hıdırıllez, renkli etkinliklerle kutlandı. Nilüfer Belediyesi'nin dü...
BURSA
Bursa'da sinir krizi geçiren genç kız sevgilisini bıçakladı
Bursa'nın Gemlik ilçesinde sinir krizi geçiren genç kız, sevgilisini sırtından bıçakladı.
BURSA
Bursa'nın coğrafi zenginlikleri güç birliği ile değerini buluyor
Bursa Pideli Köfte ve Bursa Havlusu'na coğrafi işaret tescili alarak, kentin marka değerlerine sa...
SPOR
Kampta sakatlanıp kariyeri sona eren milli judocunun hukuk mücadelesinde flaş gelişme
Türkiye ve Avrupa'da çıktığı müsabakalarda 50'ye yakın madalya kazanan milli judocu Gülbeyaz Sevi...