Mahfel'e rekor kiralama teklifi!

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ'ın envanterindeki ünlü Mahfel Çay Bahçesi'nin kiralama ihalesine rekor teklif geldi.

BURSA, 20 Şubat 2018 Salı, 15:02
Mahfel'e rekor kiralama teklifi!

Dün sabah BURFAŞ Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ihaleyi biz de izledik. BURFAŞ Genel Müdürü Furkan Banaz'ın da katıldığı ihaleye tam 7 istekli teklif sundu. Son derece şeffaf biçimde, bizim de izlememize fırsat verilen ihalede umulmadık teklif, 200 bin lira artı KDV rakamıyla Oğuzhan Beken'den geldi. Son turda rekor bir artış yapan Beken en yüksek teklifi sunan istekli oldu. Aralarında güvenlik, yemek sanayi, tekstil, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin temsilcilerinin de olduğu ihalede verilen rakam herkesi şaşırttı.

Yüzde 18'lik KDV ile birlikte BURFAŞ'a ayda 236 bin lira ödemek durumunda kalacak kiracının burayı hangi konseptte çalıştıracağı bilinmiyor. İhale sonrası ayaküstü konuştuğumz Oğuzhan Beken'in tekstilci olduğu ve daha evvel bu tür işletmesinin bulunmadığını öğrendik. İhaleyi izleyenler arasında BURFAŞ'ın eski yöneticilerinden İsmail Bayrak da vardı. Bayrak, işletmeye aldıkları yerlerin nasıl  değerlere ulaştığını görmek için ihaleyi izlediğini söyledi.

Peki, işletmeci bu rakamı çıkarabilir mi?

İhaleden çekilen isteklilerin çoğu bunun mümkün olmadığını bildirdiler. Alan ismin de sektörde tanınmadığını ve muhtemelen ihalenin yenilenmesi gerektiğini dile getirdiler. Setbaşı Caddesi üzerinde işletmesi olan bir isteklinin, çıkan rakamın gerçekçi olmadığını söylemesi düşündürücüydü. İhalede ilginç bir fiyat artıma yöntemine de tanık olduk. Beken'in en son rakibinin 114 bin 600 liralık teklifini birden 200 bin liraya yükseltmesi herkesi şaşırttı. Sona kalan iki firmadan yazılı bir teklif daha alındıktan sonra Mahfel'in ihalesi netleşecek. Tabii ki, en son BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı  Alinur Aktaş'ın onayı ile de kiralama işi kesinlik kazanacak.

İhale iptal olabilir mi?

Orası şimdilik meçhul. Mahfel'i kiralayan firmanın 1,5 milyon liranın üstünde tesis yenileme ve  300 bin liraya yakın demirbaş bedeli ve diğer ödemeleri yapması gerekiyor. Mahfel kiralama ihalesinde sıkı güvenlik önlemleri de alındı. Emniyet Müdürlüğü'nden sivil ve resmi bir ekibin ihale salonu önünde tedbir aldığını gözledik. İhale onaylanırsa BURFAŞ Mahfel'den yıllık kira bedeli olarak 2 milyon 400 bin lira artı KDV alacak. BURFAŞ'a önemli bir kazanç sağlayacak olan Mahfel'de yeme içme bedellerinin de aynı oranda artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada BURFAŞ Genel Müdürlüğü'nün, Mahfel'i özel sektöre devretmeden burada çalışan personeli diğer işletmelerine kaydıracağını da öğrendik.

Kaynak: www.olay.com.tr - İhsan Aydın

BURSA
Bursa TB üyesi Livo Zeytinyağı, Dubai'de bayilik anlaşması imzaladı
Bursa Ticaret Borsası'nın Gıda UR-GE Projesi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen ...
SİYASET
Ticaret Bakanlığı açıkladı...İsrail ile ticaret tamamen durdu
Türkiye, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve insani yardımları engellemesi üzerine, İsrai...
EKONOMİ
Bakan Şimşek: "Yıllık enflasyon mayıs ayından sonra keskin bir şekilde düşmeye başlayacak"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayında enflasyonun beklentiler doğrultusunda yüzde 3...
BURSA
Bursa'da polis ekiplerinden 98 yıl hapis cezasıyla aranan şahsa operasyon
Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri 98 yıl hapis cezası ve 25 yıl hapis ceza...
BURSA
Vali Demirtaş'tan jandarma ve polis kursiyerlere moral ziyareti
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yunuseli havalimanına giderek İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait personeli...
BURSA
Bursa'da tartıştığı ailesini bıçakla rehin aldı!
Bursa'da tartıştığı ailesini elinde bıçakla odaya kilitleyerek rehin alan 28 yaşındaki genç, ekip...