Bursa
Çok Bulutlu
18.5°
Gündem Bursa

Lodos ve dalgaların vurduğu Gemlik'ten acil liman çağrısı

2026.03.31 12:39 Son Güncellenme: 2026.03.31 12:39 - BURSA

Bursa'nın Gemlik ilçesi ve Kumla sahilinde şiddetli lodos nedeniyle çok sayıda küçük tekne battı veya ağır hasar aldı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Lodos ve dalgaların vurduğu Gemlik'ten acil liman çağrısı


Gece saatlerinde etkisini artıran dev dalgalar, sahilde bağlı tekneleri döverek su almasına ve sürüklenmesine neden oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla limana koşan tekne sahipleri, milli servet olarak nitelendirdikleri araçlarının kullanılamaz hale geldiği manzarayla karşılaştı. Şiddetli rüzgar, iskelelerde de tahribata yol açtı.

Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, bölgede iklim değişikliğinin etkilerinin giderek sertleştiğini vurguladı ve liman altyapısının yetersizliğine dikkat çekti. Dalarel, "Gemlik'e artık gerçek bir liman şart. Tekne ve kayıklarımız sürekli batıyor, milli servetimiz göz göre göre yok oluyor. Projesi hazır olan liman yerlerimiz var, sadece yapılması gerekiyor. Yetkililere sesleniyoruz; bu mağduriyet artık son bulmalı" ifadelerini kullandı.

Lodosun etkisinin gün içinde aralıklarla devam etmesi beklenirken, yetkililer vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.