Bursa
Çok Bulutlu
7.9°
Gündem Bursa

Kocaelispor'dan Skriniar Tepkisi: "Deport Edilmeli"

2026.02.03 13:38 Son Güncellenme: 2026.02.03 13:38 - SPOR

Kocaelispor Başkanı Recep Durul, Fenerbahçeli Milan Skriniar'ın tribünlere yaptığı hareket sonrası sert açıklamalarda bulundu. Durul, Skriniar'ın lisansının iptal edilmesini ve ülkeden gönderilmesini isterken, hakemi de futboldan men edilmesi gereken isimler arasında gösterdi.

Kocaelispor'dan Skriniar Tepkisi: "Deport Edilmeli"


Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Kocaelispor, sahasında Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu. Maçta Fenerbahçe'nin golünün ardından Milan Skriniar'ın tribünlere dönerek yaptığı hareket büyük tepki çekti. Kocaelispor Kulübü, konuyla ilgili olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk olup olmayacağını beklediklerini, ardından suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Kocaelispor Başkanı Recep Durul, yaptığı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu'na ve Fenerbahçe yönetimine sert sözlerle yüklendi. Durul, Skriniar'ın hareketini "çirkin ve kabul edilemez" olarak nitelendirerek, lisansının feshedilmesini ve ülkeden deport edilmesini istediklerini söyledi. Hakem yönetimini de eleştiren Durul, "Hakemin Skriniar'dan farkı yok. O da futboldan men edilmeli. Yine hakkımız çalındı" ifadelerini kullandı.

Hakemlerin camialara göre düdük çaldığını savunan Durul, kayırmacılık ve kronizmin Türk futbolunu zehirlediğini belirtti. "Kayırmacılık bitmeyecekse 2-3 takım oynasın, biz izleyelim. Diğer takımlara ne gerek var?" diyen Durul, adalet ve şeffaflık çağrısı yaptı.

Durul ayrıca, Anadolu-İstanbul takımı ayrımına dikkat çekerek, sahada eşitlik sağlanmadıkça şike ve bahis operasyonlarının da anlamını yitirdiğini savundu. Kocaelispor olarak susmayacaklarını vurgulayan Durul, federasyonun bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.