2026.05.07 09:27 Son Güncellenme: 2026.05.07 09:27 - DÜNYA
İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Saldırının, Hizbullah'ın Rıdvan Gücü'ne yönelik olduğu öne sürüldü.
Israel ile Lebanon arasında süren gerilim yeni bir saldırıyla yeniden tırmandı. Lübnanlı kaynaklar, İsrail'in başkent Beirut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Saldırının, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Israel Katz'ın talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Hedef alınan bölgedeki bir konutun saldırı sonucu ağır hasar gördüğü bildirildi.
İsrail tarafı, saldırıda Hizbullah'ın Rıdvan Gücü'ne bağlı bir komutanın hedef alındığını öne sürdü. Ancak Lübnanlı yetkililer, şu ana kadar saldırıda üst düzey bir Hizbullah komutanının öldüğünü doğrulamadı.
Öte yandan İsrailli kaynaklar, Beyrut'un güney banliyösüne yönelik operasyonun United States ile koordineli şekilde gerçekleştirildiğini iddia etti. Bölgedeki gerilimin saldırının ardından yeniden yükseldiği belirtiliyor.