Bursa
Parçalı Bulutlu
14.2°
Gündem Bursa

İran İçin Acil Uyarı: "Derhal Ülkeyi Terk Edin"

2026.02.19 14:19 Son Güncellenme: 2026.02.19 14:19 - DÜNYA

Polonya Başbakanı Donald Tusk, İran'daki vatandaşlarına acil çağrı yaptı. Olası çatışma riski nedeniyle ülkenin derhal terk edilmesini istedi.

İran İçin Acil Uyarı: "Derhal Ülkeyi Terk Edin"

Polonya Başbakanı Donald Tusk, İran'da bulunan Polonya vatandaşlarına yönelik dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Tusk, olası bir askeri gerilim ihtimaline karşı vatandaşların derhal İran'ı terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Tusk, kimseyi korkutmak istemediğini ancak bölgede çatışma ihtimalinin oldukça ciddi olduğunu ifade etti. Vatandaşlara açık bir çağrıda bulunan Tusk, İran'a seyahat edilmemesi gerektiğini de vurguladı.

Başbakan, geçmişte yaşanan benzer krizlere dikkat çekerek, durumun hızla kötüleşebileceğini belirtti. "Önümüzdeki saatlerde tahliye imkanı ortadan kalkabilir" diyerek sürecin aciliyetine işaret etti.

Tusk'un açıklamaları, ABD ile İran arasında artan gerilimin uluslararası boyutta endişe yarattığını bir kez daha gözler önüne serdi. Avrupa ülkelerinin de gelişmeleri yakından takip ettiği ve vatandaşlarına yönelik önleyici adımlar attığı görülüyor.