Bursa
Açık
17.8°
Gündem Bursa

İran: ABD ile Müzakere Artık Gündemde Değil

2026.03.10 12:23 Son Güncellenme: 2026.03.10 12:23 - DÜNYA

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile yeniden müzakere yapılmasının gündemde olmadığını söyledi. Arakçi, ABD'nin İran'a saldırmayacağı yönünde söz verdiğini ancak buna rağmen saldırı düzenlediğini ifade etti.

İran: ABD ile Müzakere Artık Gündemde Değil

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ve İsrail ile yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. PBS News'e konuşan Arakçi, ABD ile yeniden müzakere yapılmasının artık gündemde olmadığını söyledi.

Arakçi, ABD'nin daha önce İran'a saldırmak gibi bir niyetleri olmadığını ve nükleer meselelerin barışçıl yollarla çözüleceğini söylediğini hatırlatarak buna rağmen İran'ın hedef alındığını belirtti. Bu nedenle ABD ile görüşme konusunun yeniden gündeme gelmesini beklemediğini ifade etti.

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını eleştiren Arakçi, bu operasyonların başarısız olduğunu savundu. Arakçi, saldırıların belirli bir hedefi olmadığını ve yerleşim alanlarının da hedef alındığını öne sürdü.

"Meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz"

İran'ın Körfez ülkelerindeki ABD varlıklarını hedef alan saldırılarının meşru müdafaa kapsamında olduğunu savunan Arakçi, daha önce bölge ülkelerini bu konuda uyardıklarını söyledi.

Arakçi, İran'ın ABD topraklarına doğrudan ulaşamayacağı için bölgede bulunan ABD üsleri ve askeri tesislerini hedef aldığını ifade ederek, "Yaptığımız sadece kendimizi savunmak. Kesinlikle yasadışı saldırılarla karşı karşıyayız" dedi.

Arakçi ayrıca ABD ve İsrail'in İran'ın enerji altyapısını hedef alan saldırılarının petrol fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirterek, savaşın net bir hedefinin olmadığını savundu.