Güreşte dünyanın en iyileri 'Kayaalp ve Çebi'

Dünya Güreş Birliği, olimpiyat oyunlarına sayılı günler kala grekoromen stilde dünyanın en iyi ilk altı güreşçisini seçti.

SPOR, 08 Temmuz 2016 Cuma, 19:57
Güreşte dünyanın en iyileri 'Kayaalp ve Çebi'

Dünya Güreş Birliği, olimpiyat oyunlarına sayılı günler kala grekoromen stilde dünyanın en iyi ilk altı güreşçisini seçti. Sıralamada dünyanın en iyileri arasında 2 Türk güreşçi birinci sırada yer alırken bir milli güreşçi de altıncı sıraya yerleşti.

Brezilya’nın Rio kentinde 14-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 2016 Rio Olimpiyatları'na az bir süre kalırken, Dünya Güreş Birliği (UWW) Grekoromen stilde dünyanın en iyilerini seçti. Avrupa, Asya, Granma, Kalifikasyon ve Dünya şampiyonları arasından seçme yapan UWW, 8 sıklette seçme yaptı. Türkiye en başarılı ülke oldu UWW yaptığı seçmelerde 130 kilodaki dünya şampiyonu sporcu Rıza Kayaalp'i birinci seçerken, Kayaalp'in en büyük rakibi gösterilen Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez oldu. 80 kilo sıkletinde ise milli güreşçi Selçuk Çebi birinci olurken, 98 kilodaki güreşçimiz Cenk İldem ise sıkletinde altıncı sırada yer aldı. Öte yandan listeye iki sıklette birinci sporcu çıkararak en başarılı ülke Türkiye oldu. UWW’nin dünyanın en iyilerini seçtiği liste şöyle: “130KG 1. Rıza KAYAALP (TUR) 2. Mijain LOPEZ NUNEZ (CUB) 3. Aleksander CHERNETSKI (UKR) 4. Bilyal MAKHOV (RUS) 5. Johan Magnus EUREN (SWE) 6. Iosif CHUGOSHVILI (BLR) 98KG 1. Nikita MELNIKOV (RUS) 2. Artur ALEKSANYAN (ARM) 3. Ghasem REZAEI (IRI) 4. Islam MAGOMEDOV (RUS) 5. Aleksander HRABOVIK (BLR) 6. Cenk İLDEM (TUR) 80KG 1. Selçuk ÇEBİ (TUR) 2. Lasha GOBADZE (GEO) 3. Evgeni SALEEV (RUS) 4. Rafik HUSEYNOV (AZE) 5. Ramin TAHERISARTANG (IRI) 6. Viktor SASUNOVSKI (BLR).”
BURSA
Bozayı ve yavrusunun yemek arayışı fotokapanla görüntülendi
Bursa ormanlık alanlara yerleştirilen fotokapanla bozayı ve yavrusu gezinti yaparken görüntülendi.
BURSA
Bursa'da ani fren yapan kamyon kazaya sebep oldu!
İznik-Yenişehir yolunda ani fren yapan kamyona 2 araç çarptı. Kaza sonucu 1 kişi yaralandı.
BURSA
Bursa Valisi'nden Başkan Bozbey'e ziyaret
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e ziyaretler sürüyor.
BURSA
Bursa'da sağanak yağış hayatı felç etti
Bursa'da bir anda etkisini gösteren sağanak yağış hayatı felç etti. Bazı yerlerde araçlar ilerlem...
EĞİTİM
KPSS başvuruları başladı
Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı oturumlarının ge...
BURSA
Osmangazi çağrı merkezi 24 saat hizmette
Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde 24 saat hizmet veren ça...