Fethiye İdman Yurdu Türkiye'de ilke imza attı!

1973 yılında kurulduğu tarihten bu yana bünyesinde yetiştirdiği pek çok futbolcuyla Bursa ve Türkiye futboluna büyük katkılar sağlayan Fethiye İdman Yurdu, profesyonelleşme adı altında hayata geçirdiği projesiyle Türkiye'de bir ilke imza attı.

SPOR, 11 Ocak 2023 Çarşamba, 12:19
Fethiye İdman Yurdu Türkiye'de ilke imza attı!


Bu güne kadar Türk futboluna pek çok oyuncu armağan ederek Bursa futboluna nam salan, 50 yıllık tarihiyle şehrin nadide kulüplerinden olan Fethiye İdman Yurdu, 50.yılına özel ''Fethiye İdman Yurdu Store'' mağazasını açarak, Türkiye amatör futbol camiasında ''Store'' projesini hayata geçiren ilk kulüp oldu.

1973 yılında kurulduğu tarihten bu yana bünyesinde yetiştirdiği pek çok futbolcuyla Bursa ve Türkiye futboluna büyük katkılar sağlayan Fethiye İdman Yurdu, profesyonelleşme adı altında hayata geçirdiği projesiyle Türkiye'de bir ilke imza attı.

Süper Amatör Lig'de mücadele eden Bursa ekibi, ''Store'' projesini hayata geçirerek, Türkiye'de amatör kulüplerin takım lisanslı ürünlerini satan ilk kulüp oldu. Bugün itibariyle faaliyete geçen ''Fethiye İdman Yurdu Store'' mağazasının açılışı, Futbolun efsane ismi Sedat 3'ün kurdele kesimiyle Fethiye Spor Kulübü'nde gerçekleşti.

Bursa'nın spor ve siyaset camiasını buluşturan törene Fethiye İdman Yurdu'nda görev alan milli takımda ve Bursaspor'da kaptanlık görevini yürütmüş efsane futbolcu Sedat 3'ün yanı sıra, protokolden CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Atakan Çorbacı ve Fethiye Mahalle Muhtarı Sebahattin Kelebekler yer alırken; Kulüpten ise Başkan Abdullah Aksoy, 2.Başkan Besim Hacıoğulları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik direktör Harun Şen ve ekibiyle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

''MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAYMAK İSTİYORUZ''

Profesyonelleşme ve mahalle futbol kültürünü tabana yayma amacıyla hayata geçirilen projeyle ilgili bilgiler veren Fethiye İdman Yurdu Yönetim Kurulu Üyesi Besim Hacıoğulları, ''Türkiye'de ilk kez amatör kulüpte store açıldı. En büyük amacımız küçük yaştaki çocuklarımıza Fethiye kültürünü aşılamak. İstiyoruz ki onlar sokakta top oynarken üzerlerinde  Fethiye İdman Yurdu'nun formalarını giysinler. Yıllarca altyapıdan üst liglere futbolcu çıkarmış bir kulüp olarak çocuklarımızı sporla büyütmek istiyoruz.'' dedi.

''AMATÖR KULÜPLERE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR''

Fethiyeli olan ve aynı zamanda Fethiye İdman Yurdu'nda federe olan top oynayan Bursaspor'un efsane kaptanlarından Sedat 3, Fethiye günlerini şu sözlerle anlattı:

''Burada öyle günler geçirdim ki, Fethiye'nin yeri ben de çok ayrıdır. Burada federe olarak oynamaktan hep gurur duydum. Çok samimi bir ortamı vardı. Biz bir aileydik. 1976'da bu kulübün kuruluşunu kuruluşunu dönemin Bursa Valisi Zekai Gümüşdiş ile birlikte yapmıştık. Bursaspor'da oynadığım zamanlarda da hep takip ettim Fethiye İdman Yurdu'nu. Bugünkü güzel proje, amatör camianın içerisinde herkese örnek olabilecek bir proje. Çok duygulandım ve onurladım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.''

''ÜRÜNLERE DAVETLİLERDEN BÜYÜK İLGİ'

Açılışın ve konuşmaların ardından mağazayı gezen davetliler tarafından ürünler oldukça beğenildi. Aktif olarak satışa başlanılan mağazada bundan böyle ''Fethiye İdman Yurdu'' armalı; T-Shirt, Sweatshirt, yağmurluk, atkı,şapka, forma, eşofman takımı, kupa, kalem gibi ürünlerin satışı yapılacak...

''HEDEFİMİZ BAL''

Öte yandan bu sezon Süper Amatör Lig'de 2.sırada olan ve sezon sonunda BAL'ı (Bölgesel Amatör Lig) hedefleyen Fethiye İdman Yurdu, A takımda yaptığı transferlerle iddialı bir yolculuğa çıktı. Bursa ekibi gerek alt yapıdaki elit liglerde namağlup ünvanını koruyarak gerek de tesisleşme anlamında yakın zamanda atacağı yeni adımlarla Bursa amatör futbolu için örnek olmaya devam ediyor.

BURSA
Bursa'da rüzgar etkili oldu
Bursa'da sert eser rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, rüzgarı...
BURSA
Adalet Bakanı Yardımcısı Can: "Tutuklular, mahkumlar cezasını çekerken aynı zamanda da topluma ka...
Bursa Osmangazi Meydanı'nda Ürün ve El Sanatları Fuarı Adalet Bakanı Yardımcısı Razaman Can'ın ka...
BURSA
Nilüfer'de Frankofon Film Festivali başladı
Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Frankofon Film Festivali, Kanad...
SPOR
Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu
Galatasaray Spor Kulübü, olağan seçimli genel kurul toplantısının 18 Mayıs Cumartesi günü saat 10...
GÜNDEM
Para vermeyen annesini benzin dökerek yaktı!
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek ke...
GÜNDEM
Husumetlisini günlerce takip edip pusuya yattı: Minibüse bindiği esnada silahla vurdu
Küçükçekmece'de kimliği belirsiz bir şahıs, husumetli olduğu şahsı günlerce takip ederek pusuya y...