2025.09.23 09:36 Son Güncellenme: 2025.09.23 09:36 - SİYASET
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York temasları kapsamında Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen akşam yemeğinde konuştu.
Erdoğan, Pensilvanya'daki FETÖ elebaşının ölümü sonrası örgütte çözülmelerin başladığını belirterek, "Ortaya saçılan skandallar bu hain yapının gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Zamanla örgüt güç kaybetmeye devam edecektir. Biz de hukuk ve demokrasi zemininde FETÖ ile mücadelemizi aynı hassasiyet ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Ne sınırlarımız içinde ne bölgemizde teröre tahammülümüz vardır" dedi.
Konuşmasında ABD'deki Türk toplumunun dayanışmasına vurgu yapan Erdoğan, "Türk-Amerikan toplumuna her alanda destek olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. İslam karşıtlığının ve kültürel ırkçılığın dünya genelinde artış gösterdiğini söyleyen Erdoğan, bu konuda Müslüman toplumlara büyük görevler düştüğünü dile getirdi.
Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmede ticaret, yatırım ve savunma sanayisi başta olmak üzere pek çok konunun ele alınacağını da açıkladı.
Erdoğan, Türkiye aleyhine yürütülen kampanyalara ilişkin ise, "Baskılara da asla teslim olmayız. Biz yalnızca rükuda eğiliriz, secdede diz çökeriz. Bunun dışında hiçbir güç karşısında geri adım atmayız" ifadelerini kullandı.