2021.04.26 19:14 Son Güncellenme: 2021.04.26 19:14 - BURSA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın tedbirleri ana gündemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Salgın tedbirleri ana gündemiyle gerçekleştirilen toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir açıklama yaptı. Milyonların ekrana kilitlendiği konuşması sırasında ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan Perşembe ile 17 Mayıs Pazartesi günleri arasında tam zamanlı sokağa çıkma yasağının uygulanacağını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse karşı mücadele kapsamında 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini açıkladı. Gelişmelerin tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur bıraktığını belirten Erdoğan; "Enine boyuna değerlendirme yaptık. Amacımız; tedbirlerin temizlik, maske ve mesafe konularında taviz vermeden vatandaşlarımızın hayatlarını en az etkileyecek şekilde düzenlemeye gitmektir. Ramazan Bayramı'nın ardından hayatımızı kolaylaştıracak adımları atmamız için bazı tedbirleri almalıyız. Vaka sayılarını 5 binin altına indirmeliyiz. Turizmden, eğitime kadar ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacaktır. Önümüzdeki günlerde hep birlikte biraz daha fedakarlık yapmamız önem arz ediyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirleri şöyle sıraladı: "29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek. Şehirler arası seyahatler izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir. Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm iş yerlerine ara verilecektir. Yeme içme yerlerinde paket servislere ara verilecek, şartları uyan yerler bu hizmete devam edecektir."