Dünya'da tek!

Sakarya'da her yıl temmuz ve ağustos ayında erginleşerek Sakarya nehrinden çıkan ve çiftleşme uçuşu yapan milyonlarca 'Birgün' sineğinin 'ölümle dansı' başladı.

GÜNDEM, 12 Temmuz 2016 Salı, 09:03
Dünya'da tek!

Sakarya'da her yıl temmuz ve ağustos ayında erginleşerek Sakarya nehrinden çıkan ve çiftleşme uçuşu yapan milyonlarca 'Birgün' sineğinin 'ölümle dansı' başladı. Dünyada sadece Sakarya'da görüldüğü belirtilen müthiş doğa olayını izlemek isteyenler Sakarya Köprüsü'ne akın etti.

1711641

Adapazarı'nda her yıl Temmuz ve Ağustos ayında yaşanan Sakarya Nehri üzerinden uçan milyonlarca 'birgün sineği'nin Sakarya Köprüsü üzerindeki sokak ışıklarının çevresindeki son uçuşlarını yaparak topluca öldükleri müthiş doğa olayı yine başladı. Ömürlerinin yüzde 99’unu larva halinde suda geçiren birgün sinekleri, 1 ila 3 yıllık erginleşme sürecini tamamlayarak Sakarya Nehri’nden çıktı. Işığa yönelerek Adapazarı ilçesindeki Sakarya Köprüsü üzerinde bulunan aydınlatma direklerinin çevresinde toplanan binlerce sinek, çiftleşerek toplu şekilde öldü. BİRGÜN SİNEKLERİNİN ‘ÖLÜM DANSI’ BAŞLADI SAKARYA KÖPRÜSÜ’NDE MÜTHİŞ DOĞA OLAYI YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ Sinekler, nedeniyle köprünün aydınlatmaları kapatıldı. Sakarya Köprüsü'nü kaplayan milyonlarca sinek, ilginç görüntüler oluşturdu. Çiftleşme uçuşu yaptıktan sonra yere düşüp ölen sinekler, yolda beyaz bir örtü oluşturdu. Çok sayıda kişi, eşine ender rastlanan doğa olayını izlemek için köprüye akın etti. Vatandaşlar, cep telefonlarıyla sineklerin çiftleşme uçuşunu görüntülemeye çalışırken, kimi ise yanında getirdiği kap ile birgün sineklerini toplayıp eve götürdü. Köprüde şans eseri birgün sineklerine rastgelen yabancı uyruklu vatandaşlar ise müthiş doğa olayı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. BİRGÜN SİNEKLERİNİN ‘ÖLÜM DANSI’ BAŞLADI SAKARYA KÖPRÜSÜ’NDE MÜTHİŞ DOĞA OLAYI YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ Her yıl doğa olayını izlemek için köprüye geldiklerini belirten vatandaşlar, sinekler yüzünden kayganlaşan yolda trafik kazaları yaşandığını söylediler.
BURSA
Polis, 2 şüpheliyi uyuşturucu maddeyle yakaladı
Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 şüpheliyi takip eden ekipler, yaptıkları aramada şahısların üzerind...
DÜNYA
İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres'i "yalan haber" yaymakla suçladı
İsrail Dışişleri Bakanlığı,Guterres'i hedef alarak, "İstikrarsız ve gergin bir ortamda yalan habe...
GÜNDEM
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
BURSA
Bursa'da iflas eden mobilya firmasının alacaklıları kapıya dayandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde iflas eden koltuk fabrikasının alacaklıları, firmanın mağazasını ve de...
BURSA
Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim döneminde de vaat ettiği üzere; cadde ve ...
GÜNDEM
Irak'ın kuzeyinde barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist teslim oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı teröristin...