"Dinamo Mesken" hafızalardan perdeye yansıdı!

Bursa'nın tarihinde adından söz ettiren Dinamo Mesken spor kulübünün mücadelesini konu alan, yönetmenliğini Yusuf Anavatan ve Ahmet Karanfil'in üstlendiği 'Dinamo Mesken' Belgeseli kapalı özel gösterimi ile Konak Kültür Merkezi'nde oyuncular ve aileleriyle birlikte izlendi.

BURSA, 23 Ocak 2023 Pazartesi, 18:27
"Dinamo Mesken" hafızalardan perdeye yansıdı!

Türkiye tarihinde siyasi darbenin mağduru olarak sayılan ve bu sebeple kapatılan ilk spor kulübü olarak bilinen Dinamo Mesken lakaplı Ertuğrul Gazi Spor Kulübü'nün mücadelesini konu alan belgesel hafızalardan perdeye yansıdı.

Dinamo Mesken'in kapalı özel gösterimine, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey başta olmak üzere Dinamo Mesken kurucusu, oyuncuları ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yönetmenliğini Yusuf Anavatan ve Ahmet Karanfil'in üstlendiği Dinamo Mesken Belgeseli Konak Kültür Merkezi'nde özel davetlilerle kapalı gösterim olarak perdede izlendi.

Dinamo Mesken Belgeselinde usta oyuncu Erkan Can başta olmak üzere Meskenli Vedat Vermez, Tunçkanat Yeğin, Ali Nihat Irkörücü, Ömer Severgün, Rıdvan Arı, Demir Tekin Gökçe, Ertuğrul Kanşay, Ahmet Çelikkollu, Ahmet Karataş ile Hayri Ilgın oynadı. Dinamo Mesken Kurucusu Tunçkanat Yeğin ise gösterim sonrası yaptığı konuşmada "Mesken Bursa'nın başkentidir. Mesken anlatılmaz yaşanır" diyerek katılımcılardan büyük alkış topladı.

Yönetmen Yusuf Anavatan gösterim sonrası teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Anavatan; "Sinema sayesinde böyle hikayeleri unutmayarak her zaman yaşatmaya çalışacağız. Zaman ayırıp izlediğiniz için çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK HATIRA

Belgeseli izlemeye gelen özel davetliler 200 kişilik salonu doldurdu. Gösterim sonrası çekim sürecini anlatan yönetmenler katılım gösteren tüm davetlilere teşekkür etti. Yönetmenlerin yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mustafa Bozbey ve enbursa.com yazarı Yüksel Baysal'da söz alarak duygu ve düşüncelerini izleyicilerle paylaşarak yönetmenlere hafızalardan silinmeyecek bir anı bıraktıkları için teşekkürlerini sundu.

'DİNAMO MESKEN ARŞİVLERDE YERİNİ ALACAK'

Başkan Erdem konuşmasında bu tür belgesellerin Bursa'da hazırlanarak sunulmasının öneminin büyük olduğunu dile getirdi.

Erdem, "Ben Bursalıyım Mesken'de oturmadım ancak hayatım Tahtakale'de geçti. Ardından da Nilüfer'e geldik ve Nilüfer'den gitmeyeceğiz. Mesken'in bir kültürü vardı. O dönemin zorluklarını biliyorduk. Ahmet ve Yusuf'a çok teşekkür ediyorum. Böyle belgesellerin Bursa için önemi çok büyük ve bir şekilde arşivde yerini alıyor. Dinamo Mesken'de arşivde tarihi yerini alacaktır" dedi.

Başkan Erdem'in ardından Mesken'de yaşamış olan Bozbey'de konuşma gerçekleştirdi.

Bozbey o dönemin dayanışma gücüne değinerek, "Spor kısmı bir yana kültürel anlamda da dayanışma ruhu olan bir yerdir Mesken. O kadar çok birikmiş ve ok kadar çok hikaye var ki Mesken'e dair emeğinize sağlık çocuklar" şeklinde konuştu.

Öte yandan Dinamo Mesken kısa metraj belgeseli ulusal ve uluslararası film festivalleri yarışma serüvenine katılacak.

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...