Bursa
Hafif Sağanak Yağışlı
12.7°
Gündem Bursa

Denetimler sıklaştırıldı, belgesi olmayana af yok

2021.04.30 09:01 Son Güncellenme: 2021.04.30 09:01 - BURSA

Tam kapanma tedbirleri kapsamında, polis ekipleri tarafından kentin tüm giriş ve çıkışlarına kurulan denetim noktalarında, kısıtlama tedbirlerini ihlal eden vatandaşlar cezadan kurtulamadı.

Denetimler sıklaştırıldı, belgesi olmayana af yok

Tam kapanma tedbirleri kapsamında, polis ekipleri tarafından kentin tüm giriş ve çıkışlarına kurulan denetim noktalarında, kısıtlama tedbirlerini ihlal eden vatandaşlar cezadan kurtulamadı.

Türkiye genelinde 418 saat sürecek olan Tam Kapanmanın ilk gecesinde İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetleri uygulamalarına devam etti. İstanbul'da da E-5 karayolunda uygulama polis ekipleri, araçları çevirerek sürücülerin izin belgelerini, ehliyet ve ruhsatlarını kontrol etti.
Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanmanın kararının saat 19.00'da başlaması sonrasında, il genelinde polis ve jandarma ekipleri tarafından denetim gerçekleştirilmeye başlandı. İl genelinde yapılan denetimlerin yanı sıra Bursa'ya giriş ve çıkış noktalarında da ekipler tarafından denetim gerçekleştiriliyor. Ekipler tarafından araçlar tek tek durdurularak vatandaşların sokağa çıkma belgeleri ve şehirlerarası ulaşım izinleri soruluyor. Kısıtlamayı ihlal ettikleri belirlenen vatandaşlara para cezası kesiliyor. Yapılan denetimler sırasında, durdurulan bir otomobil içerisinde 3 gencin sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri belirlendi. Kaza yaptıkları için eve gidemediklerini söyleyen şahıslar, dakikalarca polis ekiplerine dil döktü. 3 şahsa polis ekipleri tarafından 3 bin 150'şer TL para cezası kesildi.