2026.04.17 23:38 Son Güncellenme: 2026.04.17 23:38 - BURSASPOR
Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Somaspor maçı sonrası yaşanan üzücü olaylar nedeniyle kutlama yapılmayacağını açıkladı. Kombine satışlarında ise rekor seviyeye ulaşıldı.
Bursa'da Bursaspor Başkanı Enes Çelik, pazar günü oynanacak Somaspor karşılaşması öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Sezonun sonuna yaklaşılırken takımın hedefe kararlı adımlarla ilerlediğini belirten Çelik, şehirde oluşan birlik ve beraberlik ortamına dikkat çekti.
Çelik, son günlerde yaşanan üzücü gelişmeler nedeniyle maç sonunda planlanan kutlamaların iptal edildiğini duyurdu. Taraftarlarla birlikte sevinç yaşanacağını ifade eden başkan, buna rağmen herhangi bir organizasyon yapılmayacağını vurguladı. Kupanın ise önümüzdeki hafta Aliağa karşılaşmasının ardından sahada düzenlenecek törenle alınmasının planlandığını açıkladı.
Saha zeminiyle ilgili de uyarılarda bulunan Çelik, Somaspor maçı sonrasında taraftarların sahaya girmemesi gerektiğini belirtti. Uzun süredir kullanılmayan zeminin toparlandığını ifade eden başkan, olası bir müdahalenin kulübe ek maliyet oluşturacağını dile getirdi.
Öte yandan başlatılan şampiyonluk primi seferberliğine destek verenlere teşekkür eden Çelik, bu katkıların kulüp üzerindeki yükü hafifletmek açısından önemli olduğunu söyledi. Kombine satışlarına da değinen başkan, yenilemelerde 18 bin sayısının aşıldığını ve taraftarın yoğun ilgisiyle bu rakamın 40 bine ulaşmasının beklendiğini ifade etti.