Bursalı sanatçının eseri Louvre Müzesi'nde

Ressam Aslıhan Çiftgül'ün, Mucize isimli eseri Paris Sanat Fuarında sergilendi. Eseriyle Türkiye'yi temsil eden, Çiftgül, sergide yoğun ilgi gördü.

KÜLTÜR - SANAT, 03 Kasım 2022 Perşembe, 13:29
Bursalı sanatçının eseri Louvre Müzesi'nde

Bursalı Ressam Aslıhan Çiftgül, geçtiğimiz hafta Paris'teki Louvre Müzesi'nde (Carrousel Du Louvre) 30. Edisyon'u düzenlenen ve 40 ülkeden 5 bin 500 sanatçının yer aldığı Art Shopping Paris fuarında, "Mucize/Miracle" isimli tablosuyla sanat izleyicilerinin yoğun ilgisini kazandı. Dünyanın en önemli müzelerinden olan Louvre Müzesi'nde yılda 2 kez düzenlenen sanat fuarı Art Shopping; çağdaş, özgün eserlere rahat ve kolay bir erişim sunmasından ötürü sanat dünyasının yakından takip ettiği bir etkinlik.

KOMİSYONU BÜYÜLEYEN ESER

Ressam Çiftgül'ün "Mucize/Miracle" isimli eseri, fuar eser seçim komisyonu tarafından uzun değerlendirmeler sonucunda sergilenmek üzere seçildi. Yüzyıllar boyu değişmediği kabul edilen dört kutsal kitabın temsil ettiği üç semavi dinin aynı kompozisyonda yorumlanması ve sergilenmesi nedeniyle eser henüz sergilenmeden ses getirmişti. Louvre Müzesi Eser Seçim Komisyonu tarafından yapılan titiz ve detaylı bir ön çalışmadan sonra, Çiftgül'ün eserinin fuara katılımı kabul edildi.

MUCİZE MOTİVASYONU

Eserinin hikayesini anlatan Ressam Çiftgül; "Eserimin manifestosu, yeryüzündeki en yaygın üç din, dört kutsal kitabın ortak noktasından yola çıkıyor: Hepimiz Tanrı'ya inanırız ve bütün mucizelerin yalnızca o eşsiz Yaradan'dan geldiğine... 'Mucize', benim çalışmalarımla aramdaki o duygusal ve ruhani bağı çok iyi yansıttığını düşündüğüm bir eser oldu. Dünyanın en önemli müzesinde düzenlenen bir fuara kabul edilmesi, sergi süresince ve sonrasında bu denli beğeni toplaması, beni çok duygulandırdı ve heyecanlandırdı. 'Mucize' ile artık inanılmaz bir motivasyona sahibim" dedi. Çiftgül; " Ülkemi uluslararası sanat dünyasında temsil etmek için gururla ve heyecanla çalışmalarıma devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Ressam Aslıhan Çiftgül 'ün "Mucize/Miracle" isimli eseri, sergilenmeden önce tartışılan eser olarak da dikkat çekti.

ESERLERİ ÇOK BEĞENİLDİ

Ressam Çiftgül, Louvre serüvenini şöyle anlattı; "Süreç, geçtiğimiz Şubat ayında katıldığım İstanbul Saint Antoine Katolik Kilisesi'nde LaVizyon Art Galery'nin düzenlediği Divine isimli karma sergiye katılmamla başladı. Sergiye katıldığım eserleri çok beğendiğini belirten değerli sanatçımız  Hayriye Kuran hanımefendi, benim, Paris'te yaşayan galeri sahibi ve küratör dostu Armand Berberian ile mutlaka görüşmem gerektiği konusunda ısrar etti. Bir süre devam eden yazışmalardan sonra katıldığım başka bir sergi için Paris'e gittiğimde, sevgili Armand'la tanışma fırsatı buldum. Resimlerimi inceleyip değerlendirdikten sonra, kendisi bana Louvre Sarayının  72.735 metrekarelik bir alanına inşa edilmiş, yaklaşık 35.000 kadar tarihi esere evsahipliği yapan, dünyanın en büyük sanat müzesi Musee Du Louvre'da bir karma sergiye katılma teklifi sundu. 2017 yılında 8,1  milyon ziyaretçi oranıyla dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi seçilen müzede, yine aynı yıl ilk kez düzenlenen fuar, özgün çağdaş sanat eserlerine erişim sağlamasından ötürü yoğun ilgi görerek takip eden yıllarda da senede iki kez tekrarlamaya devam edilmiş. Yıllar içerisinde Paris'e ne zaman yolum düşse, defalarca ziyaret ettiğim müzede, bir gün kendi eserimin sergilenebileceğini hayal dahi edemezdim. O yüzden sevgili Armand bana eserin ismini sorduğunda henüz ne olacağına dahi karar vermemişken, adının mucize anlamına gelen MIRACLE olacağı kesindi. Tuval üzeri yağlı boya olarak çalıştığım 65 cm X 90 cm boyutlarındaki eser, içeriği gereği Louvre Eser Seçim Komitesi tarafından kapsamlı bir ön değerlendirme sürecinden geçtikten sonra, henüz sergilenmeden üzerinde bu denli tartışılan eser olarak dikkat çekti. Fransa'nın laik bir ülke olduğu vurgusuyla, katılımında herhangi bir sakınca görülmeyerek kabul oldu."

EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...
BURSA
Bursa Erkek Liseli iş insanları bir araya geldi
Bursa Erkek Lisesi Mezunu İş İnsanları Platformu 2. İcra Kurulu Toplantısında bir araya geldi.
BURSA
Bursa'da çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu.
BURSA
Bursa'da otomobil taklalar atarak tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü kaza yaptı. Takl...