2015.06.12 11:53 Son Güncellenme: 2015.06.12 11:53 - GÜNDEM
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla Gemlik’ten Mudanya’ya, Karacabey’den İznik gölüne kadar bütün sahil şeridi yaz sezonuna hazır hale getirildi.
PLAJLARA KUM TAKVİYESİ
Yoğun geçen kış dönemi etkileri ile dalga ve akıntıya bağlı kıyı erozyonu nedeniyle kum seviyesi azalan plajlara da kum takviyesi yapıldı. Çalışmalar kapsamında Tirilye balıkçı barınağının doğusu ve batısındaki plajlara Bursa Valiliği ile Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli izinler alınarak, iş makineleri ile kum takviyesi yapıldı.
Altıntaş, Altınkum, Güzelyalı ve Gemlik başta olmak üzere halk plajları ile halkın yoğun olarak kullandığı sahil bandında da ekipler tarafından hummalı bir temizlik çalışması yürütülüyor. Kıyı temizliği çalışmalarına devam eden ekipler plajlar, sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları, iskeleler, deniz kıyısında bulunan kayalık alanlar ve denizin kıyıya yakın kısımlarında su yüzeyinde bulunan atıkları topluyor.
Çalışmalar deniz sahillerinin yanı sıra İznik Gölü sahilinde de yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Orhangazi Halk Plajında da düzenleme ve temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, kepçe ile göl içinde taşlaşmış mevcut oluşumlar kırılarak kaldırılırken, göl içindeki otlar temizlendi ve kıyı boyunca uzanan plaj halkın kullanımına hazır hale getirildi.