Bursa
Çok Bulutlu
15°
Gündem Bursa

Bursa'da yasaklı kaplumbağa satışı baskınla ortaya çıktı

2026.02.13 10:44 Son Güncellenme: 2026.02.13 10:45 - BURSA

Bursa'da ihbar üzerine harekete geçen ekipler, satışı yasak olan kırmızı yanaklı su kaplumbağalarını iş yerinde tespit etti. Kaplumbağalar koruma altına alınırken, işletmeye yasal işlem uygulandı.

Bursa'da yasaklı kaplumbağa satışı baskınla ortaya çıktı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mevzuata aykırı hayvan satışı yapıldığı yönündeki ihbar üzerine operasyon düzenledi.

Bursa'da bir iş yerinde yapılan denetimde, satışı yasak olan kırmızı yanaklı su kaplumbağalarının raflarda bulunduğu tespit edildi. Ekipler, hayvanları bulunduğu yerden güvenli şekilde alarak Karacabey Yaban Hayvanı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Burada kaplumbağalar koruma altına alındı.

Yetkililer, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yaban hayvanlarının izinsiz bulundurulması ve satışının yasak olduğunu hatırlatarak, ilgili işletme hakkında gerekli yaptırımların uygulandığını belirtti.

Doğal yaşamın korunması için yapılan ihbarların büyük önem taşıdığına dikkat çeken yetkililer, kurtarılan hayvanların artık güvenli bir ortamda olduğunu vurguladı.