2022.12.20 16:20 Son Güncellenme: 2022.12.20 16:20 - BURSA
Bursaspor ile aynı grupta yer alan İnegölspor'dan yapılan açıklamada, takımın iki kalecisi Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'in isimlerinin şike iddialarına karıştığı iddiasıyla iki oyuncuyla da yolların ayrıldığı ve İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Bursa temsilcisi İnegölspor, 18 Aralık Pazar günü iki kalecisi Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen ile yollarını ayırmıştı.
İlk devrenin son maçında sahadan 1 puanla ayrılan Bordo Beyazlılar, 2. Lig Beyaz Grup'ta ilk yarıyı 15 puanla 17'inci sırada tamamladı. İnegölspor konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.Bursa ekibinin resmi hesaplarından yapılan açıklamada, "Sezon başından beri, maalesef kulübümüzün üzerinde kara bulutlar dolaşmaktadır. İnegölspor camiası ve yönetimi olarak var gücümüzle, bir çok zorlukla mücadele etsek de, kontrolümüz dışında gelişen, sarsıcı olayların önüne geçemiyoruz. Futbol artık sadece futbol olmaktan çıkmış ve bazı illegal yapıların, kişilerin haksız kazanç kapısı olmuştur" denildi.
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
İnegölspor'dan yapılan açıklamaların son bölümünde ise, "Maalesef Tarsus maçından önce ortaya atılan ve daha önce kulüp tarihimiz boyunca, şahit olmadığımız bir durum bizi derinden üzmüştür. Kulübümüz futbolcularından, kaleciler Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen'in şikeye karıştığı, bazı maçlarımızda İnegölspor aleyhine şike yaptıkları iddia edilmiş olup bu bilgi kulübümüze ulaşmıştır. İddiası dahi çirkin olan, tasvip etmediğimiz, bu olay sebebi ile yönetimimiz tarafından ivedi olarak alınan karar ile her iki futbolcuyla da kulübümüz menfaatleri doğrultusunda derhal yollarımız ayrılmıştır. İddia edilen bu olaya ilişkin olarak kulübümüz tarafından İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde suç duyurusunda bulunulmuş olup, ilgili hukuksuzluğa karışanlar hakkında, hak ettikleri yaptırımların uygulanması için adli süreç başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.