Bursa'da sanatsal Balkan esintileri

Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı'nın yıllık programında yer alan ve uluslararası düzeyde destek verilen 2022 Balkan Esintileri Sergisi, Bursa'da sanatseverlerle buluştu.

KÜLTÜR - SANAT, 27 Mayıs 2022 Cuma, 17:59
Bursa'da sanatsal Balkan esintileri

Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı'nın yıllık programında yer alan ve uluslararası düzeyde destek verilen 2022 Balkan Esintileri Sergisi, Bursa'da sanatseverlerle buluştu.
Düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle Bursa'nın kültür sanat hayatına zenginlik katan Büyükşehir Belediyesi, bu kez uluslararası düzeyde desteklenen 2022 Balkan Esintileri Sergisi'ne ev sahipliği yaptı. Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisindeki serginin açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin ile Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı Devlet Danışmanı ve El Hilal Derneği Başkanı Behicuddin Şehabi ile sanatseverler katıldı.
Kuzey Makedonyalı ressamlar Lulzime Leka Mulaku ve İsmane Mehdi'nin resimleri ile sanatçı Adem Saliu'nin dijital sanat çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şahin, "Belediyecilik sadece teknik işlerden ibaret değildir. Kültür, sanat ve eğitim konuları da ayrıca belediyelerin önem verdiği konulardır. Bu alanları boş bıraktığımız zaman şehrin ruhunu da kaybetmiş oluruz. Bursa gibi kültür şehrinde yaşıyorsak, sorumluluğumuz daha da artmaktadır. Bursa, aynı zamanda kültür harmanıdır. Balkan kökenli birçok vatandaşımız Bursa'da yaşamakta ve şehre değer katmaktadır. Balkanlara yönelik çok sayıda faaliyetimiz oldu ve olmaya da devam edecek. Özellikle Kuzey Makedonya ile sağlam bağlarımız var. Kültür köprüleri kurmanın en iyi yolu, sanat ve edebiyatın birleştirici havasını teneffüs etmektir. Sanatın ve edebiyatın hayatı güzelleştiren bir yönü var. 2022 Balkan Esintileri Sergisi'ni Bursa'da açtığımız için mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.
Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı Devlet Danışmanı Behicüddin Şehabi, Bursa ile Kuzey Makedonya arasında pek çok alanda önemli işbirlikleri olduğunu belirterek, kültürel ve sanatsal etkileşimin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

GÜNDEM
Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor
Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay'ın Erzin ilçesinde...
GÜNDEM
Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
Denizli'de kırsal mahallede yaşayan yaşlı kadının evine giderek "Almanya'daki oğlun tutuklandı. A...
EKONOMİ
19.03.2024 Serbest piyasada döviz fiyatları
Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı.
BURSA
Başkan Aktaş: "50 bin araçlık otopark yatırımı yapıyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de s...
SPOR
Mario Branco: "Oyuncularımızın hayatı tehlikedeydi"
Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Trabzonspor mücadelesi sonrası oyuncularının hayati te...
SAĞLIK
Bakan Işıkhan açıkladı: 47 ilaç geri ödeme listesine alındı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 47 ilacı...