2026.02.02 10:18 Son Güncellenme: 2026.02.02 10:20 - BURSA
Etkili olan sağanak nedeniyle alt geçitler kapandı, cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yollarda mahsur kaldı.
Bursa'da etkili olan sağanak nedeniyle alt geçitler kapandı, cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yollarda mahsur kaldı. pic.twitter.com/21Yctw6JVT
-- GÜNDEM BURSA (@Bursagundemi) February 2, 2026
Bursa'da akşam saatlerinde başlayan ve kısa sürede şiddetini artıran sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde birçok noktada su birikintileri oluşurken, bazı alt geçitler tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı.
Yağışla birlikte bazı cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Suyla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar yollarda mahsur kaldı. Yayalar da yoğun yağış ve su birikintileri nedeniyle ilerlemekte zorlandı.
Vatandaşların yağışa hazırlıksız yakalandığı görülürken, bazı iş yerleri ve evlerin bodrum katlarını su bastığı öğrenildi. Belediye ekipleri su baskınlarının yaşandığı bölgelerde çalışma başlatırken, itfaiye ekipleri de gelen ihbarlar üzerine su tahliye çalışmalarını sürdürdü.
Yetkililer, yağışların aralıklarla devam edebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.