2026.02.02 12:10 Son Güncellenme: 2026.02.02 12:16 - BURSA
Bursa-Mudanya yolunda oluşan çukurlar nedeniyle son iki günde 50'den fazla aracın lastiği patladı. Sürücüler polis merkezlerine başvururken, sorumluluk tartışması yaşanıyor.
Bursa'da Mudanya yolu üzerinde her geçen gün artan çukurlar, sürücüleri isyan ettirdi. Özellikle son iki gün içinde yol üzerindeki bozulmalar nedeniyle 50'den fazla aracın lastiğinin patladığı, sürücülerin polis ekiplerine başvurarak tutanak tutturdığı öğrenildi.
Bursa'nın doğusunda Ankara ve İstanbul yollarının birleştiği, batısında ise İzmir ve Mudanya istikametine ayrılan ve Acemler Kavşağı'nı da kapsayan Bursa-İzmir-Mudanya hattında trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. Yoğunluğun İstanbul'daki FSM Köprüsü'nü dahi geçtiği belirtilirken, yolun bu hali sürücüler için adeta çileye dönüştü.

Polis ekipleri, son 2-3 gün içerisinde çukurlar nedeniyle zarar gören 50'den fazla araç için tutanak düzenlendiğini ve bu raporların üç gün içinde e-Devlet sistemine yansıyacağını bildirdi.
Araçları zarar gören sürücüler, "Bursa'nın yolları köstebek yuvasına döndü" diyerek duruma tepki gösterirken, Mudanya yolunda hem geliş hem gidiş yönünde onlarca aracın lastiğinin parçalandığı ifade edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise söz konusu yolun bakım ve onarım sorumluluğunun Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu açıkladı.