2026.03.31 10:06 Son Güncellenme: 2026.03.31 11:25 - BURSA
İznik'te uzun süren kuraklığın ardından etkili olan sağanak yağış, dere yataklarının taşmasına ve tarım arazilerinin sular altında kalmasına neden oldu.
Bursa'nın İznik ilçesinde kısa sürede etkisini artıran sağanak yağış, kuruyan dere yataklarını yeniden doldurdu. Bazı dereler taşarak çevredeki tarım arazilerine yayıldı ve ekili ürünler zarar gördü. Çiftçiler, yaşanan taşkın nedeniyle büyük mağduriyet yaşadı.

Tepelerden sürüklenen çamurlu sular, bölgedeki yaşamı olumsuz etkilerken, İznik Gölü'nün rengi kahverengiye döndü. Taşkınlar nedeniyle bazı hayvanlar da suyun ortasında mahsur kaldı; vatandaşlar kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı.

Yaşanan taşkınlar ve oluşan çamur tabakaları, bölgedeki olumsuz durumları cep telefonu kameralarına yansıttı. Yetkililer, sel ve taşkın riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.