Bursa
Çok Bulutlu
Gündem Bursa

Bursa'da İstiklal Marşı'nın 105. yılı ve Mehmet Akif Ersoy anıldı

2026.03.12 13:44 Son Güncellenme: 2026.03.12 13:44 - BURSA

Bursa'da düzenlenen programda milli şair Mehmet Akif Ersoy saygı ve rahmetle anılırken, öğrenciler sahne aldı ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Bursa'da İstiklal Marşı'nın 105. yılı ve Mehmet Akif Ersoy anıldı


Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Genel Müdürü Kadir Gökçe, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şaban Dağcı, konuşmasında İstiklal Marşı'nın milletin ortak değeri olduğunu belirterek Mehmet Akif Ersoy'un yalnızca şair değil, hayatıyla da bu ruhu temsil eden örnek bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

Etkinlikte "Korkma! Gençliğin Ruhu Burada" temasıyla öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Beste yarışmasında birinci olan Melike Acanur Tayfun'un eseri, öğrencilerle birlikte seslendirilerek büyük beğeni topladı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 18 öğrenciye ödülleri Bursa Valisi Erol Ayyıldız tarafından verildi.

Program, Mehmet Akif Ersoy'un mirasının yaşatılması ve İstiklal Marşı'nın milli bilincinin genç nesillere aktarılması mesajıyla sona erdi.