Bursa'da gürültü kirliliği ile mücadele!

Çevre projeleri ile önemli farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, gürültü kirliliği ile mücadelesini de aralıksız sürdürüyor.

BURSA, 26 Haziran 2018 Salı, 13:28
Bursa'da gürültü kirliliği ile mücadele!

Yaz aylarında kapalı mekanlarda yapılan düğün ve nişan gibi etkinliklerin yoğunlaşması ile birlikte vatandaşların gürültü kirliği ile ilgili şikayetleri de artıyor. Vatandaşların talepleri üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçenin muhtelif bölgelerinde ses - desibel kontrolü yaparak kurallara uymayan iş yerlerine yaptırımlar uyguluyor. Zaman mefhumu gözetilmeksizin denetimler gerçekleştiren ekipler, 24 saat boyunca ilçede sükunun sağlanması adına çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda 2015 yılından bu yana vatandaşlardan gelen 837 talep üzerine yapılan incelemeler sonucunda iş yerlerine cezai işlem uygulandı. Denetimlerde ayrıca müzik kaynaklı gürültü ve havalandırma kaynaklı gürültü nedeniyle çevreyi rahatsız eden iş yerlerine idari para cezası verildi. 
Yaşam standartları daha yüksek bir şehir oluşturabilmek adına çevre konusunda azami hassasiyet gösterdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sürdürülebilir çevre politikamız bağlamında hayata geçirdiğimiz projelerimizde önemli başarılar elde ettik. Çevre, hava ve görüntü kirliliğinin yanı sıra gürültü kirliliği ile de önemli bir mücadele yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın hoşuna gitmeyen, rahatsız edici sesler çıkartan fabrika, iş yeri, atölye, eğlence yerleri gibi mekanlarda sık sık kontroller yapıyoruz. 400 bin metrekarede 700 bini aşkın nüfusu, 230 bin adetten oluşan ev ve iş yeri hacmine sahip Yıldırım'da hayata geçirmeye başladığımız kentsel dönüşüm hamlemiz ile birçok sorunu olduğu gibi bu problemi de kendiliğinden çözüme kavuşturmuş olacağız" diye konuştu. 

BURSA
Bursa'da önce zile bastı, kapıya kimse çıkmayınca evi kurşun yağmuruna tuttu.
Bursa'da boşanma aşamasında olan eşinin kaldığı eve gelen koca, üst üste bastığı zile rağmen kapı...
BURSA
Bursa'da 'huzur' denetimi hız kesmedi: 5 şüpheli yakalandı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik uygulama yapt...
BURSA
Bursa'da kazaya karışınca 1.41 alkollü olduğu ortaya çıktı
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde zincirleme kazada alkollü olduğu anlaşılan ortadaki sürücü, kaçmaya...
BURSA
Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 11 gün önce 2 motosiklet kafa kafaya çarpışması sonucu ağır yaralanan ...
BURSA
Bursa'da eşi boşanmak isteyince evi ateşe verdi
Bursa'da boşanma aşamasındaki eşinin evini ateşe veren koca, eşini arayarak 'evin yanıyor git kur...
EKONOMİ
Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor
3 kıtada yer alan 30 farklı ülkeye Türkiye'den kuruyemiş ve organik ürünler ihraç ediliyor. Kuru ...