Bursa
Çok Bulutlu
13.1°
Gündem Bursa

Bursa'da et ürünlerine büyük denetim! 220 işletmeden numune alındı

2026.10.16 14:13 Son Güncellenme: 2026.10.16 14:13 - BURSA

Bursa genelindeki 17 ilçede et ve et ürünleri üreten ve satan 220 işletmeye eş zamanlı denetim gerçekleştirildi. Kıyma, köfte, sucuk, kebap ve döner gibi ürünlerden alınan numuneler, kullanılan etin türünün ve yabancı doku bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvarlarına gönderildi. Analizlerde uygunsuzluk tespit edilmesi halinde ilgili işletmelere idari yaptırım uygulanacak.

Bursa'da et ürünlerine büyük denetim! 220 işletmeden numune alındı


Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla kent genelinde et ve et ürünlerine yönelik denetimlerini artırdı.

İl Müdürlüğü ile 17 ilçe tarım ve orman müdürlüğüne bağlı ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen eş zamanlı denetimlerde, et üretimi ve satışı yapan toplam 220 işletme kontrol edildi.

Kıyma, sucuk, köfte ve dönerlerden numune alındı

Denetimlerde kırmızı et, kıyma, kasap köftesi, sucuk, kebap, döner ve çeşitli hazırlanmış et karışımlarından numuneler toplandı.

Alınan örnekler, ürünlerde kullanılan etin hangi hayvan türüne ait olduğunun tespit edilmesi ve yabancı doku içerip içermediğinin belirlenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı laboratuvarlara gönderildi.

Laboratuvar analizleriyle ürünlerin içeriklerinin mevzuata uygun olup olmadığı değerlendirilecek.

Uygunsuzluk tespit edilen işletmelere yaptırım uygulanacak

Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Özgür Özcan ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Abdülaziz Yıldırım da denetimlere katılarak işletmelerde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Yetkililer, laboratuvar incelemeleri sonucunda mevzuata aykırılık belirlenen işletmelere gerekli idari yaptırımların uygulanacağını bildirdi.

Halk sağlığının korunması, gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin yanıltılmasının önlenmesi amacıyla et ve et ürünlerine yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceği belirtildi.