Bursa'da doğu hattı minibüsleri kaldırılıyor!

Bursa'da trafiği kilitleyen doğu hattı minibüslerinin otobüse dönüşerek Bursaray istasyonlarına dikey hatlarla çalışması için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı.

BURSA, 25 Ocak 2018 Perşembe, 10:48
Bursa'da doğu hattı minibüsleri kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, minibüslerin 5-6 ay içinde kesinlikle otobüse dönüşeceklerini bildirdi. Batı hattındaki halk otobüslerinin Bursarayistasyonlarına dikey olarak çalışmaları ve bir düzene sokulmaları yönünde önemli mesafe aldıklarını dile getiren Başkan Alinur Aktaş, doğu hattı için de minibüsçülerin 10 Şubat'ta yapılacak olan oda seçimlerini beklediklerini ifade etti.

Aktaş, şunları kaydetti:

"Minibüsçü esnafına ilkesel olarak ne yapmak istediğimizi ifade ediyoruz ama kesin çözüm yönetimle ilgili olduğu için yeni yönetimi bekliyoruz. O yüzden doğuyu ağırdan alıyoruz. Ama şunu biliyoruz ki kesinlikle minibüs olarak devam etmeyecekler. Otobüs olacaklar ve elektronik sisteme dahil olacaklar. Ne yaptıklarını bilmiyoruz. Onlara sorarsanız para kazanamıyorlar bana sorarsanız müthiş para kazanıyorlar. Toplu taşıma işi belediyeye ait bir iştir. Engelliyle, öğrenciyle, şehit aileleriyle ve 65 yaş üstüyle alakalı bir takım haklar verildiyse bunların hepsinin uygulanması lazım. Ama bu uygulamanın onlara da zarar vermemesi lazım. Hepsinin tek çatı altında olması lazım. Bursa'ya bu manzara yakışmıyor. Doğu'daki minibüsler 2019 Mart'ına kadar kalmaz hepsini dönüştürürüz. 5-6 aylık süreçte karşılıklı mutabakatla bu işi kökten çözeceğimize inanıyorum. Trafiğin sıkışmasında bir çok parametre var. Bütün parametreleri tek tek tamir etmeyi çalışıyoruz. Bunar tamir etmeden ulaşımı düzeltemeyiz." 

Öte yandan BURULAŞ'ın talebi ile; mart ayında toplanan UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda, 43'cü madde ile İnegöl-Yenişehir, 70'ci madde ile Kestel-Gürsu Minibüslerinin sefer yaptığı Doğu Garajı kaldırılmış, İnegöl-Yenişehir hatları için Kestel aktarma garajı adres olarak gösterilmişti. 1'ci Bölge İdaresine yürütmeyi durdurmak için başvuran Kestel-Gürsu Şoförler Odasının itirazına Yargı olumlu yanıt vererek, yürütmeyi durdurmuştu.

UKOME ve Büyükşehir'e kararı gönderen mahkeme, üst mahkemeye itiraz yolunu da kapatmış oldu. Gerekçeli kararında "Ticaret hakkı ve yolcuların ulaşım özgürlüğü engellenemez" ifadelerini kullanan mahkeme heyeti Türkiye'de bir ilke imza atmıştı. 

Kaynak: Bursadabugün

DÜNYA
Brezilya'daki selde can kaybı 83'e yükseldi
Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi...
GÜNDEM
Seçil Erzan davasında mağdur sayısı 27'ye yükseldi
Yüksek kar getirili "Fatih Terim fonu" vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre B...
BURSA
Nilüfer'de hıdırellez coşkusu
Nilüfer'de baharın müjdecisi hıdırıllez, renkli etkinliklerle kutlandı. Nilüfer Belediyesi'nin dü...
BURSA
Bursa'da sinir krizi geçiren genç kız sevgilisini bıçakladı
Bursa'nın Gemlik ilçesinde sinir krizi geçiren genç kız, sevgilisini sırtından bıçakladı.
BURSA
Bursa'nın coğrafi zenginlikleri güç birliği ile değerini buluyor
Bursa Pideli Köfte ve Bursa Havlusu'na coğrafi işaret tescili alarak, kentin marka değerlerine sa...
SPOR
Kampta sakatlanıp kariyeri sona eren milli judocunun hukuk mücadelesinde flaş gelişme
Türkiye ve Avrupa'da çıktığı müsabakalarda 50'ye yakın madalya kazanan milli judocu Gülbeyaz Sevi...