Bursa
Çok Bulutlu
12.1°
Gündem Bursa

Burpol Polimer COP31’de Bursa sanayisini Antalya’da temsil edecek

2026.11.06 11:48 Son Güncellenme: 2026.11.06 11:48 - EKONOMİ

Burpol Polimer, 9-20 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek COP31’de Bursa sanayisini temsil edecek. İlkay Yıldırım, 10 ve 15 Kasım’daki döngüsel ekonomi panellerinde konuşacak.

Burpol Polimer COP31’de Bursa sanayisini Antalya’da temsil edecek

Kayapa OSB’de plastik atıkları yeniden üretime kazandıran Burpol Polimer, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP31’de Bursa’yı ve sektörünü temsil edecek. Burpol Polimer Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Yıldırım, zirvede iki panelde konuşmacı olarak yer alacak.

İlkay Yıldırım COP31’de hangi panellerde konuşacak?

Plastik geri dönüşümünde 25 yılı aşkın süredir çalışmalar yürüten Yıldırım, 10 Kasım’da “Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilir Sanayi” başlıklı panelde sunum yapacak. 15 Kasım’da ise “Atıktan Değere: Döngüsel Ekonominin Kadın Liderleri” panelinde yer alacak.

Dünya liderleri, bakanlar, akademisyenler ve sanayi temsilcilerini buluşturacak zirvede Yıldırım; sanayide döngüsel ekonomi uygulamaları, atık yönetimi ve yeşil dönüşümde kadın liderliğinin rolüne ilişkin deneyimlerini paylaşacak. Panellerde, atık olarak görülen kaynakların yenilikçi teknolojilerle ekonomik değere dönüştürülmesi de ele alınacak.

“Bursa sanayisinin dönüşüm gücünü anlatacağım”

RePlast Eurasia Danışma Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Yıldırım, COP31’de Bursa sanayisinin dönüşüm gücünü ve döngüsel ekonomide kadın liderliğinin oluşturduğu katma değeri anlatmaktan gurur duyacağını söyledi.

Yıldırım, plastik atıkların yüksek katma değerli sanayi hammaddesine dönüştürülmesi ve geri kazanılmış malzemelerin farklı sektörlerde yeniden kullanılması konularına değineceğini belirtti. Döngüsel üretim modellerinin geliştirilmesi ve ticari ölçekte yaygınlaştırılmasına ilişkin görüşlerini de katılımcılarla paylaşacak.

Burpol Polimer Yönetim Kurulu Başkanı, geri dönüşüm teknolojilerinin kaynak verimliliği, sürdürülebilir üretim ve ekonomik rekabet gücüne katkılarına dair uygulama ve deneyimlerini aktaracağını ifade etti.

Kaynak: IHA