2021.05.08 16:02 Son Güncellenme: 2021.05.08 16:02 - BURSA
Bursa'da, korona virüs tedbirleri kapsamında pazaryerleri 8 gün aradan sonra yeniden açılınca bir kaç saat içerisinde pazarlarda ürün kalmadı. Pazara geç gidenler, market ve manavlara yoğun ilgi göstererek maske ve mesafe kurallarını unuttular.
Bursa'da, korona virüs tedbirleri kapsamında pazaryerleri 8 gün aradan sonra yeniden açılınca 6 saat içerisinde pazarlarda ürün kalmadı. Pazara geç gidenler, market ve manavlara yoğun ilgi göstererek maske ve mesafe kurallarını unuttular.
İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında pazaryeri esnafı, Ramazan Bayramı öncesi bugün sabah tezgahlarını saat 10.00'da halka açtı. Tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri saat 10.00 ile 17.00 arasında sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açılmasına izin verildi. Bursa'nın muhtelif semtlerinde kurulan kapalı ve açık pazaryerine giden vatandaşlar, kısa süre içerisinde alışveriş yaparak evlerine döndü. Sabah 10.00'da başlayan satışlar saat 15.00'i bulmadan ürünler tükendi.
Pazaryerinde sabah saatlerindeki kalabalık bir süre sonra yerini sakinliğe bıraksa da marketlerde ve manavlar da sıra bekleyen vatandaşlar görüldü. Zaman zaman kalabalık oluşsa da maske ve sosyal mesafe unutuldu. Hamitler Kapalı Pazar Alanı'ndaki tezgahlar sadece birkaç saat içerisinde tükendi. Pazardan eli boş dönen vatandaşlar, zincir marketlerin manav reyonlarına akın edince ordaki ürünler de kısa sürede tükendi.