2016.02.29 15:42 Son Güncellenme: 2016.02.29 15:42 - GÜNDEM
Doğanın korunması ve spor ile sağlıklı yaşama önem veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yeşilin eşsiz güzelliklerinin yansıması olan Yıldırım’da ‘Doğaya Saygı Yürüyüşü ’ne katıldı.
‘YEŞİLİ KORUMAK HERKESİN GÖREVİ’
Gerçekleşen yürüyüşte doğanın korunması ve yaşatılmasına da vurgu yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Tabiatla buluştuğumuz bu etkinlikte; doğanın yaşamımız için ne kadar önemli olduğunu, yeşilin korunması ve yaşatılması gerekliliğini bir kez daha görmüş olduk. Yetişmesi yıllar alan oksijen deposu ağaçların yok edilmemesi, aksine daha da çoğaltılması gerekmektedir. Bu bizlere ecdadımızdan kalan mirasın gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir vazifedir” diye konuştu.
Baharın gelişi ile orman yangınlarının da yaşanabileceğini hatırlatan Başkan Edebali, “Kış mevsiminin geride kalması, baharın başlangıcıyla doğa yeniden uyanıyor. Hayatın günlük stresinden uzaklaşmak isteyen hemşerilerimiz yeşille bir araya gelip piknik yapıyor. Ancak bu günlük gezilerden arda kalan söndürülmemiş ateş, binlerce hektar ormanı ve içerisinde yaşayan canlıyı yok ediyor. Vatandaşlarımızı bu konuda hassas davranmaya ve yeşili korumaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.