Bursa
Açık
6.5°
Gündem Bursa

Akıllı telefonla çalışan araba geliyor!

2016.02.27 14:58 Son Güncellenme: 2016.02.27 14:58 - GÜNDEM

Akıllı telefon ile kapıları açılan hatta motoru çalışan bir araç için Volvo harekete geçti. Volvo, uygulamanın Bluetooth kullanarak çalışacağını belirtti.

Akıllı telefonla çalışan araba geliyor!
Teknolojinin günden güne ilerlemesine otomobil üreticileri de duyarsız kalmadı. Akıllıtelefon ile kapıları açılan hatta motoru çalışan araç üretilecek. ARAÇLARIN KİLİTLERİ KONTROL EDİLECEK Otomobil sektörünün yenilikçi üreticilerinden biri olan Volvo, araba piyasasına farklı bir bakış açısı sunuyor. Kullanıcılar, yeni sistem sayesinde araçların kilitlerini akıllı telefonlar kullanarak kontrol edebilecek. BLUETOOTH KULLANRAK ÇALIŞACAK Sadece araç sahiplerinin yükleyebileceği bir uygulama sayesinde bu işlemi gerçekleştirmeyi planlayan Volvo, uygulamanın Bluetooth kullanarak çalışacağını belirtti.
 volvo-642x290
TELEFON ARACA SİNYAL GÖNDERİYOR Sistemin çalışması ise oldukça basit. Kullanıcı aracını açmak istediği anda cep telefonu ile aracın sistemine sinyal gönderiyor. Sistem gelen sinyali tanıyarak aracın kilitlerini açıyor. ÇOK SAYIDA GÖREVİ BAŞARIYOR Bu sistem sadece kilit açmıyor ayrıca motoru çalıştırabiliyor, güvenlik sistemini kontrol edilebiliyor ve hatta bagaj kapağı bile açılabiliyor. VOLVO'NUN HEDEFİ 2017 MODEL ARAÇLAR Sektöre değişik bir akım getiren Volvo, bu teknolojiyi 2017 model araçlarda kullanmayı hedefliyor.