Bursa
Az Bulutlu
31.2°
Gündem Bursa

ABD'li Senatör Murphy: Trump İran savaşını kaybediyor

2026.08.10 10:36 Son Güncellenme: 2026.08.10 10:36 - DÜNYA

ABD'li Demokrat Senatör Chris Murphy, Donald Trump'ın İran'la yürüttüğü savaşı kaybettiğini savunarak çatışmaların sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

ABD'li Senatör Murphy: Trump İran savaşını kaybediyor

ABD'li Demokrat Senatör Chris Murphy, İran savaşıyla ilgili yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın çatışmayı kaybettiğini savunarak savaşın sona ermesi gerektiğini söyledi.

NBC News'e konuşan Murphy, İran'la yürütülen çatışmaların devam etmesinin ABD'nin uluslararası konumunu zayıflattığını öne sürdü.

Savaşın sona ermesi gerektiğini vurgulayan Murphy, "Savaşın devam ettiği her gün Amerika zayıflıyor, İran güçleniyor ve fiyatlar sürekli yükselirken ABD'deki insanlar mağdur oluyor" dedi.

Hürmüz Boğazı için müzakere vurgusu

Murphy, Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması için yürütülecek diplomatik girişimlerin önemine dikkat çekerek, savaşın sona erdirilmesi ve boğazın yeniden açılması amacıyla yapılacak bir anlaşmayı destekleyebileceğini ifade etti.

Müzakerelerin ilerlememesi nedeniyle Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasının maliyetinin her geçen gün arttığını belirten Murphy, diplomatik çözüm yollarının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Savaş bütçesine karşı çıkacak

Demokrat Senatör, çatışmaların sürdürülmesi için talep edilen yeni bütçelere karşı çıkacağını da açıkladı.

Murphy, savaşın devamı için ayrılacak ek kaynakları desteklemeyeceğini, ancak çatışmalar sona erdikten sonra ABD'nin mühimmat stoklarının yenilenmesine yönelik çalışmaları destekleyebileceğini belirtti.

Ömer Faruk Daşkın