Tamamen yanılsama

Samet Çayır 11 Şubat 2018 Pazar, 16:27

Beşiktaş maçında oyuncuların üst düzey mücadelesi bir puanı kazandırmıştı Bursaspor'a. Gerek ulusal gerekse yerel basında yine övgüler yağmıştı. Ancak o maçtaki 1 puanın anlam kazanabilmesi için, Akhisar deplasmanında güzel bir oyun ve galibiyet lazımdı.

YUSUF'A 35 DAKİKALIK HAKARET

Fizik gücü yerlerde olan Jires Kembo için, heçen hafta  sol kanatta belki de kariyerinin en iyi oyunlarından birini oynayan Yusuf Erdoğan'ı ilk 35 dakikada sağ kanada mahkum etti Le Guen. Bu değişiklik Yusuf'a hakaret gibiydi... Kembo'nun oynaması Bursaspor kontrataklarında takımı yavaşlattı. Yusuf'un, Bostock'un zekasına uyum sağlayamaması da üretkensizlikten uzak bir ilk yarı seyrettirdi bize. Mustafa Yumlu'nun sürpriz golü de tuzu biberi oldu.

2. devrede de set oyunundan bir haber olan, saha içinde iletişimi berbat olan bir takım izledik. Delarge'ın ceza sahasındaki net pozisyonu haricinde organize bir atak göremedik. Ligde kötü günler geçiren Akhisar'dan bile oyunu alamayan Bursaspor, her geçen gün ligde küme düşmeye doğru gidiyor. Kimse de 'dur' demiyor...

LE GUEN'İN İTİRAFI

Karşılaşma sonrasında, "Bugün savaşma ruhu eksik değildi" diyen Le Guen, bir anlamda şu itirafı da etmiş oldu: "Ben bu işi yapamıyorum..." Çünkü oyuncularda mücadele eksikliği yoksa, oyun kalitesinde ve taktiksel anlamda eksiklik vardır. Bu da geçen hafta Teksas tribününden sahaya yabancı madde atan taraftarlara değil, direkt Le Guen'e yazar. 

Akhisarspor mağlubiyetiyle aynı zamanda geçen haftaki Beşiktaş maçının tamamen bir yanılsama olduğunu, bir büyük maç reaksiyonu olduğunu gördük. Sezon başından beri birkaç maç dışında çok kötü oynayan, duran top ve kontrataklar dışında gol bulmakta zorluk çeken Bursaspor'da artık kan değişiminin şart olduğunu düşünüyorum. Zira Fransız hoca gönderilmezse, Bursaspor'u PTT 1. Lig'e gönderecekler.