Şimdi olmazsa ne zaman?

Samet Çayır 25 Ekim 2018 Perşembe, 12:47

Bursaspor Kulübü'nde bir süredir tüm gözler, ''Futbolcu fabrikası'' olarak nitelendirilen Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'ne çevrildi. 
Özellikle Samet Aybaba'nın bu sezon A takım kadrosuna dahil ettiği genç oyuncuların gösterdiği performansların ardından yeniden hareketlenen Vakıfköy'de bir yandan da hummalı yenileme çalışmaları devam ediyor. Yıllardır bir çivi çakılmadığı için Bursa'da birçok amatör kulübün tesislerinin de gerisinde kalan Vakıfköy'de bu yenileme çalışmaları tamamlandığında tesis bambaşka bir kimliğe bürünecek. 

Kulüpte yaşanan malum ekonomik kriz nedeniyle ancak birkaç kişinin cebine bakan bu yenileme çalışmalarına eski yöneticilerden Necmettin Kocaman ve Ekrem Senal 'Çorbada bizim de katkımız olsun'' diyerek katıldı. 

Genç oyuncular için Necmettin Kocaman 50 yatak, Ekrem Senal ise 30 adet televizyon ve klima ile katkılarını gösterdi. Kocaman ve Senal dün Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesislerine gelerek çalışmaları  yerinde incelerken Teknik Direktör Samet Aybaba, yöneticiler ve tesis çalışanlarıyla da görüştüler. 
Ziyaret sonunda hem Kocaman'ın hem de Senal'in ne kadar keyifli oldukları gözlerinden okunuyordu. Büyük bir mutlulukla gittikleri Vakıfköy'den daha büyük bir mutlulukla ayrıldıklarını söylediler. 




Yerli oyunculardan 50 bin TL 

Her iki yöneticinin yaptığı katkıların yanı sıra tesiste dün bir başka güzellik daha yaşandı. Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, takımdaki yerli oyuncuların aralarında topladığı 50 bin lirayı da bizzat dün kendisi Vakıfköy'e getirerek yetkililere teslim etti. Peki bu 50 bin lira nasıl toplandı? Burası çok daha güzel ve anlamlı aslında...

Vakıfköy'ün yetiştirdiği kaptan Ertuğrul Ersoy sözleşmesinin uzatıldığı törenin ardından yeşil-beyazlı yöneticilere giderek ''Ben burada yetiştim. Burada gerçekleştirilen yenileme çalışmarına ben de katkı sağlamak istiyorum'' der. Kaptanın sözlerini duyan Samet Aybaba da bunun karşılığında Ertuğrul Ersoy'un öncülüğünde daha kapsamlı bir yardımın daha yararlı olacağını belirtir. Sonuçta kaptan öncülüğünde yerli oyuncuların katılımı ile 50 bin lira toplanır ve Aybaba tarafından teslim edilir. 

Ceylan'dan da farklı destek 

Bir dönem Yeşil Bursa'da yöneticilik yapan Mehmet Ceylan da genç oyuncular için farklı bir destekte bulunmak istediğini açıkladı. Geçit semtinde fırın ve restoran sahibi olan Ceylan, birlik ve beraberliğin sağlanması adına altyapıda bulunan tüm takımları her hafta restoranında kahvaltıda misafir etmek istiyor. Bu teklif de daha büyük bir boyuta taşınabilir. 

Mesela, Galatasaray'ı yenerek lider olan U-21 takımı ilk kahvaltıda teknik direktör Samet Aybaba, Vakıfköy'den çıkan A takım kaptanı Ertuğrul Ersoy ve yine Vakıfköy'den çıkan yeşil-beyazlıların efsane olmuş bir oyuncusuyla bir araya getirilebilir. Bir sonraki haftada ise U-19 takımı da daha farklı kişilerle bu kahvaltıda buluşturulabilir. Bunun gibi çok farklı projeler geliştirilebilir. Bunun ucu açık...

Necmettin Kocaman, Ekrem Senal ve Mehmet Ceylan'ın yaptıkları veya yapmak istedikleri desteklerin özellikle son yıllarda maçlara bile gelmeyen küskün eski yöneticilere örnek olması açısından son derece yararlı olduğu inancındayım. Camia olarak nasıl genç oyuncularımızla gurur duyuyorsak, şimdi de karınca kararınca gönlümüzden ne kopuyorsa Vakıfköy için de birlik olmak gerekiyor. Şu an bunun için tam zamanı. Altyapıdan sorumlu yöneticiler ''Gerekirse kapı kapı dolaşırız. Yeter ki Bursaspor'un geleceğinde hepimizin bir katkısı olsun'' sözlerine hep birlikte ''Şimdi olmazsa ne zaman?'' demek gerekmiyor mu?

Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'nin kapıları sonuna kadar açık. Bundan sonrası destek olmak , katkıda bulunmak isteyenlere kalmış.