Reaksiyon!

Samet Çayır 17 Ekim 2017 Salı, 10:11

Kadrolar elimize ulaştığında Ertuğrul-Titi-Ekong ile 3 stoperi görünce, Paul Le Guen'in 3'lü savunmaya döndüğünü tahmin ettik. Öyle de oldu; ancak Barış ve Aziz Behich daha çok geride kalmayı tercih edince sistem çoğunlukla 5-3-2 olarak gözüktü. Tabii maç içerisinde zaman zaman 4-4-2 dizilişini de gördük, bu da takımın esnek bir dizilişe sahip olduğunu gösterdi bize. Fransız hocanın 2 mağlubiyetten sonra Badu'nun yokluğunda bu radikal kararı alması, onun işler kötü gittiğinde reaksiyon gösterme cesaretinde olduğunu açıkça ortaya koydu.

2 PLANDA DA ÜRETEMEDİLER

Bu sezon genelin tam aksine Harun uzun oynamayıp Titi ile başlattı oyunu. O da topu alır almaz, yanına gelen ve oyun kuruculuğunu üstlenen Agu'yu gördü. Sonrasında ise Barış ve Aziz Behic ileriye çıkarak taç çizgisine bastı. Pablo ve Jorquera ise sürekli aktif kalarak Lawal-Musa ikilisinin dengesini bozmayı başardı. Bu, Le Guen'in ilk planıydı. 2. tercih ise Ekong'un Aziz Behich'e uzun paslarıydı; ancak bunlar isabetli olmayınca bu plan işlemedi. 2 planda da üretkensiz gözüken Bursaspor, kaçan penaltının ardından kalesinde golü gördü. Aziz ileride kalınca, Serdar Gürler bunu iyi değerlendirdi ve Ekong'un bir anlık dikkatsizliğinde Doukara cezayı kesti.

SANKİ TONY PULIS'IN TAKIMI!

Pablo'nun kaçırdığı penaltıdan sonra bir de gol yenilmesi, oldukça moral bozucu olmasına rağmen takım iyi reaksiyon gösterdi. Önce köşe vuruşundan Stancu, ardından da yine bir duran top sonrası Pablo-Jorquera ortaklığından sonra gelen Agu'nun golü, Bursaspor'da duran top organizasyonunun ne kadar çok çalışıldığının göstergesiydi. Kornerler, adeta Tony Pulis'in West Bromwich'i gibi etkili oluyor yeşil-beyazlılarda. Bu da hocanın en büyük artılarından biri tabii. 

PABLO MARTIN DE BRUYNE

Skor 2-1'ken Kembo'nun atılması, zaten 2. devreye oldukça defansif futbolla başlayan Bursaspor'u iyice geriye itti. Jorquera'nın yerine Delarge'ı orta sahaya tazen kan olarak alan Le Guen, 5-3-1'e döndü. Galatasaray karşılaşmasında hamle yapmakta geç kalan Fransız teknik adam, bu hamlesiyle 3. golün mimarı oldu. Eğer Delarge oyuna girmeseydi o topu orta sahadan o hızla başka kimse çıkarıp Batalla'ya doğru zamanda aktaramazdı. Burada Pablo'nun kaleye vurmayıp, Aziz Behich'i müthiş görmesi de bana Avrupa'nın şu anda en formda orta sahası olan De Bruyne'ü anımsattı. Maç boyunca kötü oynayan Aziz Behich'in de muazzam vuruşla skoru belirlemesi, kaderin bir cilvesiydi.

EKSİLER

Takım, set oyununda hiç üretken değil. 

Gol atmasına rağmen Aziz Behich, sol bekte yeterli değil.

Oyun görüşü mükemmel olan Kembo, fizik olarak hala yetersiz.

ARTILAR

Paul Le Guen'in, işler kötü gittiğinde tepki verip yeni arayış içine girmesi.

Takımın mücadele hırsı, penaltı kaçırdıktan sonra geriye düşmesine rağmen kaybetmemesi.

Bursaspor'un, Akhisarspor ile birlikte ligin en iyi kontratağa çıkan takımı haline gelmesi.

Duran topların çalışılmış olması ve bunların da skora yansıması.