1 doğru 8 yanlış

Samet Çayır 08 Temmuz 2017 Cumartesi, 23:50

Şampiyonluklar kazanmak, başarılar elde etmek bir kulüp için en önemli şeylerden biridir elbette. Ancak şu iki olgu eksik olduğu zaman, bu başarıların içi biraz boş olur. Nedir o iki olgu? Tabii ki vizyon ve marka değeri...

Geçtiğimiz sezon yerlerde olan kulübün marka değeri, bu sezon başında bir hamleyle yeniden kendine gelmiş gibi gözüktü. Paul Le Guen İstanbul'a geldiğinde ulusal basının haberi ilk verenlerden olmak için birbiriyle yarışması, yayıncı kuruluşun hotel önünden canlı yayın yapması tüm Türkiye'nin gözünü Bursaspor'a çevirdi.

HANİ BİZE KAHVALTI!
Vizyon anlamında bazı şeyler düzelir gibiydi, ta ki Paul Le Guen'in imza törenine kadar... İlk önce başkan Ali Ay, daha hocanın sözleri bitmeden araya girip yine 'çilek' konusuna değindi. Basın toplantısından sonra henüz ulusal basın canlı yayındayken, gazetecilere kahvaltı sözü verdi. Ancak arkadan gelen, "Başkanım, bize kahvaltı yok mu!" sesleri, Bursaspor'u tüm Türkiye'ye rezil etti. Taraftara kapalı olarak belirlenen imza törenine, neden 10-15 tane çocuğun sokulduğu gerçekten merak konusu.

PLANSIZLIK İÇİNDE PLAN
Le Geun'in imza törenindeki skandalın ardından bir skandal da Titi ve Ekong'un imza töreninde yaşandı. Plansızlık içinde planlanan ve kulübün değil de yerel basının duyurduğu tören, 1 saat 16 dakika gecikmeyle başladı. En büyük şok ise oyunculara soru sorulurken yaşandı. Çünkü ilk 2 soruyu basın mensupları değil, taraftar sordu. Böylesine kurumsal(!) bir kulüpte bu olayın yaşanmasına herkes çok şaşırdı.

BOATENG GİBİ ÇARESİZ KALDILAR!
Skandallar bununla da sınırlı kalmadı. İmza töreninden sonra yine içeri bir şekilde sokulan yaklaşık 15 kadar genç Bursasporlu, Titi ve Ekong'u bu sıcakta öyle bir bunalttı ki, iki stoper 2015 Şampiyonlar Ligi finalinde Boateng'in Messi karşısındaki çaresizliğini yaşadı.

Tam her şey bitti derken en son skandal ise sosyal medyada patladı. Yeni transfer Ekong'un eline, hazin uçak kazasında birçok oyuncusunu kaybeden Chapecoense'yi anmak için yapılan özel forma tutuşturuldu. Le Guen'i getirmekle tartışmalı da olsa bir doğruyu gerçekleştiren Bursaspor Yönetimi, kısa sürede 8 yanlış yaparak yine şaşırtmadı.

Şimdi cevaplanması gereken sorular;
Futbolcuların imza töreninin saat kaçta düzenleneceği resmi siteden açıklanamaz mıydı?
Eğer evrak işlerinde bir aksaklık olduysa, imza töreninin ertelendiği tüm kamuoyuna duyurulamaz mıydı?
İmza törenleri taraftara kapalıyken, içeri neden 5-10 tane kendinden bir haber çocuk sokuldu?

İşte bu soruların sorulmadığı gün, Bursaspor Kulübü tüm Türkiye'ye rezil olmaktan kurtulacak.